Nyheter
18 april 2020 14:03

Förbundet utlyser nytt coronastöd till ridklubbar

KrispengarMånga svenska ridklubbar och föreningar drabbas hårt av coronarestriktionerna. Nu utlyser Svenska Ridsportförbundet ett extra stödpaket för att hålla igång barn- och ungdomsverksamheten runt om i landet. Pengarna är dock begränsade och det är först till kvarn som gäller.

Förbundet utlyser nytt coronastöd till ridklubbar
Inget är sig likt i coronatider. Foto: Anna Nyberg

Tidigare Idrottslyftet har ersatts av Projektstödet som från och med i år innehåller två sökbara stödpaket – ett som gäller aktiviteter kopplade till ryttarutveckling och ett som handlar om verksamhet som uppmuntrar unga att stanna kvar i ridsporten. Nu har Svenska Ridsportförbundet adderat ett tredje paket som föreningar och klubbar kan ansöka om oberoende av de två förstnämnda.

Målgruppen är barn- och ungdomsverksamhet som påverkas av coronarestriktionerna och det maximala stödbeloppet ligger på 20 000 kronor. Exempel på aktiviteter som stödet kan sökas för är digitala teorilektioner och streaming av clinics eller föreläsningar. Stödet är dock begränsat och det är först till kvarn som gäller – så det gäller att vara på alerten. Läs mer om de andra två paketen och coronastödet samt hur du ansöker i länken här under.

Så ansöker du om förbundets olika paket

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden