Sverige
13 maj 06:51

Hästen gick ensam och stallet var farligt

HästvälfärdLänsstyrelsen har beslutat att en hästhållare måste åtgärda en rad brister. Bland annat fanns lösa elledningar i stallet och härvor av stängsel i hagen, och stallet hade inget dagsljus.

Hästen gick ensam och stallet var farligt
Lösa eltrådar och inget ljusinsläpp. Foto: Länsstyrelsen i Kronobergs län

En anonym anmälan kom till länsstyrelsen. När inspektörerna åkte ut på besök hittade de en ensam och mager häst. Den som hade hand om hästen uppgav att sällskapshästen fått tas bort tio dagar tidigare, och att hästen som levde kvar fick sällskap i och med att hon promenerade med den till grannens hästar varje dag.

I hagen var trådarna lösa och det låg härvor av stängsel på marken. I stallet fanns inget dagsljusinsläpp och takhöjden var 1,70. Det fanns krokar och elledningar som kunde skada hästen.

Stall2
Lösa trådar i hagen. Foto: Länsstyrelsen i Kronobergs län

Personen som har hand om hästen har sagt att hon ska återkomma när hon tagit ut veterinär som ska hjälpa hästen få bättre hull, men hon har inte återkommit till länsstyrelsen.

Länsstyrelsen beslutade att stallet skulle vara åtgärdat inom tre veckor, liksom att hagarna skulle göras säkra inom samma tid. Om nästa inspektion inte visar bättring kan länsstyrelsen ta till hårdare metoder som vite (böter) eller djurförbud.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden