Sverige
3 februari 2022 11:09

Ridskola läggs ner: ”Vi ger upp, vi orkar inte”

StängningLångdals ridcenter i Nykvarn utanför Stockholm läggs nu ner, efter att länsstyrelsen gett ägaren Anne Lindblad ett föreläggande om att hon inte får driva verksamhet. Länsstyrelsen anser att det finns flera brister i stallet, och verksamheten saknar tillstånd.

Ridskola läggs ner: ”Vi ger upp, vi orkar inte”
Långdals ridcenter i Nykvarn lägger ner sin verksamhet. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Efter att Anne Lindblad, tidigare ridskolechef på Södertälje ridklubb, fått ett föreläggande om att hon var tvungen att upphöra med verksamheten på Långdals ridcenter, överklagade hon länsstyrelsens beslut till Förvaltningsrätten. Men där fick hon inget gehör och beslutet stod fast – ridskolan måste stängas.

I en intervju med Länstidningen Södertälje ger Anne Lindblad sin syn på det som har hänt.
– Det länsstyrelsen har klagat på, det accepterar jag. Och jag har åtgärdat allt de anmärkt på, men tydligen för sent. Nu har de avslutat ärendet och jag måste ansöka på nytt, säger hon till tidningen.

Skickat in ny ansökan

Efter beslutet skickade Anne Lindblad in en ny ansökan om att få driva verksamhet till länsstyrelsen.
– Då får jag höra att de har en väntetid på tolv månader, innan de kan komma ut. Det fungerar ju inte. Jag kan inte be de 50 barnen det handlar om att komma tillbaka om ett år. Om det ändå handlat om hästarnas välmående, men det har ingenting med det att göra. Det handlar om att jag inte skickat in papper och foton i rätt tid, menar Anne Lindblad.

Hon har nu tagit beslutet att lägga ner verksamheten.
– Vi ger upp, vi orkar inte. Det är tråkigt och allra tråkigast är det för alla barn. När vi lägger ner finns det inte längre någon ridskola i Nykvarn.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden