Fälttävlan
19 augusti 2018 15:58

Formbesked: Wega vann VM-uppladdningen

Formen på platsSnart bär det av mot VM. Wega visar rätta formen och vann helgens tvåstjärniga klass i Hambach med Sara Algotsson Ostholt.

Formbesked: Wega vann VM-uppladdningen
Sara Algotsson Ostholt och Wega flyger snart fram i Tryon. Arkivbild: Roland Thunholm

Wega (SWB sto f 2001 e Irco Mena-Labrador uppf/äg Margareta Algotsson)  och Sara Algotsson Ostholt vann sluttampen på sin VM-uppladdning i form av en kort tvåstjärnig, CIC2* i Hambach. De höll i ledningen från start till mål och säkrade segern när de avrundande med en felfri terräng på hinder med blott 2,8 straff för tiden.  25,10 blev segerstraffet för duon. Sara blev dessutom sexa med Arpertina och elva med Cesar.

VM-ryttaren Louise Svensson Jähde och Wiceloch’s Utah Sun låg tvåa innan terrängen. De var precis lika felfria på hinder som sina landslagskollegor, men med några mer straff för tiden blev det en åttondeplats av de runt 65 till start. Tolva i klassen blev Malin Petersen och Editha 14.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden