Fälttävlan
10 augusti 2012 17:55

Fredericks leder på Ribersborg

Clayton Fredericks och Bendigo har tagit täten i världscuptävlingarna på Ribersborg efter den inledande dressyren på fredagen. Bästa svenska svenska ekipage är Hannes Melin med Gaston KLG och Sara Algotsson Ostholt med Mrs Medicott.

Fredericks leder på Ribersborg
Clayton Fredericks och Bendingo leder världscuptävlingarna i fälttävlan på Ribersborg efter fredagens dressyr.

Australiens Clayton Fredericks leder med 39,60 straff och ligger dessutom trea med Brookleigh och femma med Walterstown Don. Ingrid Klimke, Tyskland, har trängt sig in på andraplatsen tillsammans med Tabasco på 42,60 straff.

Bästa svenska ekipage är Hannes Melin med Gaston KLG och nyblivna OS-silvermedaljören Sara Algotsson Ostholt på Mrs Medicott. De delar niondeplatsen med 50,20 straff. Hannes Melin är nöjd med sin häst även om det blev några missar, bland annat bytte Gaston KLG galopp i den förvanda galoppen och taktade lite i skritten.
– Han kändes mjuk, fin och avspänd. Jag är nöjd, säger Hannes Melin.

Terrängen är ganska stor och har lite rakare linjer än tidigare år. En hel del nya hinder finns på plats, bland annat en stock med riskant med en djuplandning följt av ett smalhinder borta vid hamnområdet. Hindren på kullen närmast hoppbanan är också nya. Där står ett komplex med en häck som ska hoppas på snedden med tre galoppsprång till en spets följt av ett smalhinder efter ytterligare tre galoppsprång.

Den trestjärniga världscuptävlingen fortsätter med terräng i morgon, lördag, och avslutas med banhoppning på söndag. 

Resultat

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar