Ponny
10 juli 2013 15:07

Full pott för Amanda

I finalen i ponnyküren i Falsterbo var samtliga tre domare överens - Amanda Svanberg och Lykkes Chester var ohotade segrare med sina dryga 75 procent.

Full pott för Amanda
Seger igen för Amanda Svanberg och Lykkes Chester.

Även i gårdagens kval låg Amanda Svanberg och Lykkes Chester (val -00, e Contus-Courage, äg A & R Svanberg) i topp, men då var inte domarna helt överens. Nu var det ingen tvekan, alla tre domarna hade Amanda som klar etta, före gårdagens tvåa Linnéa Holmgren/Indiana Joe. Bronsplatsen gick till danska Caroline T Elsner/Lundemarksgaards Layout.

16-åriga Amanda gör sitt sista år som internationell ponnyryttare, och hemma i stallet finns en 8-årig häst som ska göra henne sällskap under juniortiden. Men först väntar SM med Lykkes Chester, som skötte sig bra i kürfinalen.
– Ja, jag är nöjd. Han var bättre idag, igår blev han lite spänd. Jag red inte i måndags kväll när vi fick känna på banan, men han tog det bra ändå, säger Amanda.

Hon har ridit många kürer, och efter gårdagens kvalseger visste hon att en finalvinst fanns inom räckhåll.
– Om jag bara satte allt så… Men det är ju det som är det svåra, och man vet aldrig riktigt i kürprogrammen, det ska passa domarna också. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden