Krönika
17 november 2021 09:53

Full spätta inför vintern

LedareRidsports webbchef förbereder sig inför den kyliga säsongen som en riktig vinterprepper, och hon tycker det känns som att tävlingarna på Elmia var som en försmak av Friends - en tävling som för många avslutar året och inte minst inleder julfirandet.

Full spätta inför vintern
Lina Nydahl, webbchef Ridsport. Foto: Erika Gerdemark

Det är nu vintertid, mörkt, aningen lite mer krispig morgonluft och en begynnande färglöshet i naturen.

Men jag är piggare än på evigheter. I alla fall piggare än någonsin sedan pandemiskiten blev ordet på allas läppar. Faktum är att jag kan säga exakt vad det är som har gjort mig så in i märgen-pigg.

Jag har köpt varma skor, en varm reflexoverall med fickor för punktmarkerande värmepåsar. Och till denna oglamorösa stass ett par knasigt sköna varma, vattentäta vinterhandskar.

Värmekabeln till hästhagens vattenledning är på plats. Jag har också burit in ved för en månad. (Och blivit stark på kuppen.)

Jag har med andra ord ryckt upp mig i mina planeringsegenskaper.

Jag har i en månads tid lagt mig före kl 22. Jag har med andra ord ryckt upp mig i mina planeringsegenskaper. Och känner mig som en tvättäkta vinterprepper.

Jag har också insupit ridsport på hög nivå under två dagar på Jönköping Horse Show. Det är pricken över i:et i min pigghetscocktail. Att ÄNTLIGEN få vara på plats vid en stor tävling, ha möten ansikte mot ansikte och hänga runt med tusentals precis lika glada, ystra hästmänniskor, ryttare och utställare gör någonting med mig. Att få stå i en knäpptyst arena och endast höra en hästs rytmiska galoppsprång, andning, avstamp, landning och så ett fullkomligt öronbedövande jubel. Få saker slår det.

Tävlingarna på Elmia är tveklöst ett grymt sportsligt arrangemang och ger också lite känslan av en riktigt bra förfest inför Friends, som för många både avslutar året och inte minst inleder julfirandet.

Vi på Ridsport varvar just nu tidningsmakeri och dagliga nyhetsuppdateringar här på sajten med att göra förberedelserna för vår nya satsning som vi gör tillsammans med SIHS: tv-studion Rid fram med Ridsport. Tillsammans med våra expertkommentatorer kommer vi att guida er i exakt hur toppryttarna rider fram sina stjärnhästar.

Tillsammans med våra expertkommentatorer kommer vi att guida er i exakt hur toppryttarna rider fram sina stjärnhästar.

Har du redan nu frågor som rör just framridning, mejla lina@tidningenridsport.se

Tummenupp
Hiss

#vilyftervarandra
Jag vill lyfta Carl Hedin som i sin bok ”Hästpojken” på ett modigt, varmt och öppenhjärtigt sätt skildrar sitt liv och sitt driv i en stundtals hård ridsportverklighet.

Detta är en krönika – en personligt skriven text. Åsikterna är skribentens egna. Krönikan publicerades första gången i Ridsport nummer 19/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden