Nyheter
22 april 2020 12:49

Fyra års fängelse för övergrepp mot barn – tog kontakt via hästspel

BrottslingDen tidigare sexbrottsdömde mannen använde sig av hästspelet Star Stable för att få kontakt med barn. Nu döms han till fyra års fängelse för att ha utsatt fler än 80 barn för sexuella övergrepp på nätet.

Fyra års fängelse för övergrepp mot barn – tog kontakt via hästspel
Svenska Star Stable spelas av barn världen över. (Bilden är arrangerad.) Foto: Susanne Högdahl

Den 40-årige mannen, som är från Stockholmsområdet, döms av Stockholms tingsrätt till fyra års fängelse för ett stort antal försök till våldtäkt mot barn samt tre fullbordade sexövergrepp. Det rapporterar SVT.

Mannen har använt sig chattfunktionen i det populära hästspelet Star Stable för att få kontakt med barn. Därefter har han förmått fler än 80 barn att utföra sexuella handlingar på sig själva.
Barnen var mellan 7 och 14 år när brotten begicks och kommer från nästan alla delar av Sverige.

Rättegången har pågått i ett halvår och varit oerhört omfattande, enligt uppgift är det den största i sitt slag i svensk historia.

Mannen är inte ostraffad sedan tidigare. I juni 2017 dömdes han till två år och fyra månaders fängelse för sexövergrepp mot 25 barn.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden