Fälttävlan
27 augusti 2012 15:40

Gå terrängbanan i Burghley

På torsdag startar Burghley Horse Trials, anrik fyrstjärnig fälttävlan i Storbritannien. Många OS-ryttare kommer till Burghley för att mäta krafterna med de som inte togs ut till spelen i London.

För svensk del blir det endast Dag Albert som kommer till start. Han möter hårt motstånd från bland andra lagsilvermedaljörerna från hemmanationen – Kristina Cook, Mary King och William Fox-Pitt – samt Nya Zealands Mark Todd, Andrew Nicholson, Jonathan Paget och Caroline Powell. Även Dirk Schrade, en del i det tyska OS-guldlaget, kommer till start.

Sammanlagt har över 120 ryttare från 15 länder anmält sig till tävlingen, som är en av de högst rankade i världen. William Fox-Pitt, som vann Burghley för sjätte gången 2011, ses som en favorit och har fyra hästar att välja på till sina två platser – däribland vinnarhästen från förra året, Parklane Hawk.
Fox-Pitt toppar också HSBC FEI Classics, som kommer att avgöras i  Burghley.

Tävlingarna inleds med dressyr på torsdag och fredag, därefter rids terrängen på lördag och på söndag eftermiddag hoppar ekipagen om segern.

Arrangörens hemsida

Här kan du ta en titt på Burghleys fyrstjärniga terrängbana, som dessutom innehåller tre hinder från OS-banan i Greenwich Park. OBS att det kan ta en liten stund för filmklippet att ladda.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar