Sverige
2 januari 2021 21:15

Galopperande hästbrist i pandemins spår

BristvaraIntresset för ridning och hästar har exploderat under pandemin. Samtidigt är det nästan omöjligt att få tag i en ponny eller häst till ett pris som ridskolorna har råd att betala. Lyssna på radioinslaget från P4 Stockholm här.

Galopperande hästbrist i pandemins spår
Rikstäckande hästbrist råder. Foto: Istock

Intresset för att börja rida har fått ett rejält uppsving under pandemin och antalet nytecknande hästförsäkringar har ökat markant. Men att få tag i en ridskolehäst är nästintill omöjligt.

– Det är jättesvårt att hitta en ponny eller häst till ett rimligt pris som en ridskola kan betala, säger Claire de Muynck, ridskolechef på Skalmsta Ridcenter till P4 Stockholm.
– Intresset har fullständigt exploderat, det var vi inte beredda på. Det är fantastiskt för oss, men vi har inte riktigt hängt med, säger ridläraren Mats Samuelsson vid Uppsala yrkesgymnasium.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden