Sverige
5 december 2020 09:55

Tillstånd för ridskola dras in

DjurskyddEn hästföretagare som sedan många år driver ridskola i Skåne har fått sitt tillstånd för verksamheten indraget av länsstyrelsen. Detta efter upprepade brister i hästhållningen under flera år.

Tillstånd för ridskola dras in
Ridskoleverksamheten måste upphöra omedelbart. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock

Länsstyrelsen i Skåne län har haft synpunkter på ridskolans hästhållning i flera år. Det handlar om staket som varit trasiga, hagar som inte håller måttet  skaderisker för hästarna och bristande daglig tillsyn. Nu dras tillståndet för att driva ridskola in.

Hästföretagaren har överklagat beslutet till förvaltningsrätten som gav avslag och därmed ska ridskoleverksamheten avslutas omedelbart.

Hästföretagaren menar att hen har åtgärdat alla brister som länsstyrelsen har påpekat, men Förvaltningsrätten anser att de upprepade förseelserna visar att hästföretagaren brister i sin insikt om allvaret i bristerna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden