Sverige
30 september 2020 11:27

Publik på evenemang kan bli möjligt

PublikfråganRegeringen kan komma att öppna upp för större publik på idrottsevenemang. Nästa vecka fattas beslut om att göra undantag för gränsen på 50 personer – förutsatt att smittläget inte förvärras och att det kan göras på ett smittsäkert sätt.

Publik på evenemang kan bli möjligt
Undantaget gäller endast för publikområden som har anvisade sittplatser. Foto: Roland Thunholm

Gränsen på 50 deltagare kommer ligga fast som huvudregel men regeringen ser nu över flera undantag från 50-begränsningen. Ett av dessa gäller arrangemang med sittande publik, till exempel teaterföreställningar, konserter och idrottsevenemang. Förslaget på deltagartak och avstånd är i linje med Folkhälsomyndighetens remissvar.

”Undantaget möjliggör för sådana arrangemang med upp till 500 deltagare där publiken sitter med ett avstånd om en meter från varandra. Två personer i samma sällskap ska kunna sitta tillsammans utan avstånd mellan sig.” Det skriver Regeringskansliet i ett pressmeddelande.

Beslutet om ändringen planeras till den 8 oktober och kan därmed börja gälla från och med den 15 oktober.

Förutsättningen är dock att smittläget fortfarande tillåter ett sådant undantag, kring vilket regeringen kommer att föra en nära dialog med Folkhälsomyndigheten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden