Sverige
21 augusti 2020 11:24

Nya publikregler på gång – Breeders kan påverkas

CoronapandeminDet ser ut att bli tillåtet med fler personer i publiken på vissa evenemang. Detta meddelade regeringen vid en pressträff på fredagen. Det handlar om att undantag kan ges för sittande publik.

Nya publikregler på gång – Breeders kan påverkas
Det kan bli aktuellt med fler än 50 personer i publiken på vissa evenemang i höst. Foto: Roland Thunholm

Det var inrikesminister Mikael Damberg och kulturministern Amanda Lind som höll i pressträffen.

De meddelade att regeringen förbereder för undantag från nuvarande regel om maximalt 50 personer gällande evenemang för sittande publik.
– 50-personersgränsen ligger i nuläget fast som huvudregel, vi måste dock se till att den i onödan inte träffar verksamhet som kan bedrivas på ett säkert sätt, sa Mikael Damberg.

Folkhälsomyndigheten har fått i uppdrag att uppdatera befintliga riktlinjerna när det gäller eventuella undantag. Förslaget ska skickas på remiss och ambitionen är att det ska träda i kraft 1 oktober. Om det går igenom kan Breeders andra vecka påverkas och eventuellt kunna hållas inför publik.

1 miljard till idrotten

Det planeras också för ett utökat krispaket till idrotten på 1 miljard kronor för 2020.

– Kulturen och idrotten behöver fortsatt stöd i denna stund. De måste finnas kvar när den här krisen är över, sa Amanda Lind.

Kulturministern sa vidare att det pågår diskussioner med Centerpartiet och Liberalerna inom ramen för budgetförhandlingarna när det gäller detta extra stöd.

Så sent som i onsdags meddelades att Jönköping Horse Show ställs in på grund av de rådande coronarestriktionerna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden