Sverige
26 maj 2020 10:21

Nu får du resa längre till tävling

UtökningRidsportförbundet har beslutat att ryttare nu får starta på tävlingar som ligger upp till 15 mil från hemmet - en förlängning av de tidigare tio milen. Detta efter att Folkhälsomyndigheten ändrat i sina rekommendationer.

Nu får du resa längre till tävling
Nu får du resa upp till 15 mil för att tävla. Foto: Sergio Kumer/iStock

Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer, om att resor på en till två timmar från hemorten får göras, har lett till att Svenska Ridsportförbundet utökat upptagningsområdet för tävling. Som tidigare gäller att ryttare och kuskar får tävla på tävlingar inom sitt distrikt, men även de som har högst 15 mil fågelvägen från sin folkbokföringsadress till tävlingsplatsen får anmäla sig.

Ridsportförbundet skriver att de nya reglerna gäller för tävlingar som inte har öppnat för anmälningar innan 20 maj. För de tävlingar som redan har öppnat i TDB och är fulltecknade, gäller den tidigare restriktionen med tio mil.

Kravet på att högst 50 personer får vistas på tävlingsplatsen samtidigt gäller tills vidare, och det är fortfarande endast ryttare och kuskar som är födda 2002 eller senare som får tävla.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden