Sport
21 maj 2020 10:59

Besked om seniortävlingar nästa vecka

CoronapandeminHur blir det med tävlingar och matcher för senioridrotter i Sverige? Det kommer Riksidrottsförbundet ge besked om inom kort. Och Svenska Ridsportförbundet har tagit fram en plan för hur tävlingsverksamheten ska sättas i gång stegvis.

Besked om seniortävlingar nästa vecka
Den 1 juni får barn och unga födda 2002 eller senare börja tävla, för övriga är det fortfarande ovisst. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

På onsdagen hade Riksidrottsförbundet, RF, ytterligare ett möte med Folkhälsomyndigheten. Vid mötet diskuterades möjliga lösningar för att kunna komma igång med matcher, tävlingar och cuper på seniornivå. Detta berättar RF på sin webbplats.

– Vid mötet lyfte vi fram hur elitidrotten ska kunna anpassa verksamhet runt tävling och matcher för att inte riskera smittspridning. Men också vad som, utifrån rådande smittskyddsläge, kan gälla för tävlingsidrott för vuxna på andra nivåer än elit. Dialogen fortsätter och Folkhälsomyndigheten har lovat att komma med besked nästa vecka, säger Stefan Bergh, generalsekreterare i RF på förbundets webbplats.

Svenska Ridsportförbundet, SvRF,  har en dialog med Riksidrottsförbundet för att påvisa ridsportens speciella förutsättningar och har tagit fram en plan över hur tävlandet kan återupptas under förutsättning att restriktionerna minskar. Detta berättar SvRF på sin webbplats.

Plan för hur tävling inom ridsporten kan återupptas

Fas 1: Återgång till tävling för ungdomar födda 2002 och senare samt med högst 50 personer närvarande. Start 1 juni.

Fas 2: Återgång till tävling för alla åldrar med högst 50 personer närvarande.

Fas 3: Återgång till tävling för alla åldrar med längre resor/eget distrikt eller utan avståndsbegränsning, beroende på myndighetsrekommendationer.

Fas 4: Återgång till tävling för alla åldrar med högst 500 personer närvarande utan publik.

Fas 5: Återgång till tävling för alla åldrar utan deltagarbegränsning, utan publik.

Fas 6: Återgång till tävling för alla åldrar utan deltagarbegränsning, med publik.

Läs mer på SvRF:s webbplats.

I början av nästa vecka ska Riksidrottsförbundet och Folkhälsomyndigheten återigen att träffas för att samråda kring när och hur matcher, tävlingar och cuper på seniornivå ska kunna komma igång. Det utlovas ett besked om hur det blir i samband med detta möte.

Det var i slutet på mars som ett stopp för tävlingar infördes i Sverige i syfte att bromsa coronapandemin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden