Avelsnyheter
9 februari 2018 13:14

Glock köper ännu en Totilas-son

ÄgarbyteDen holländska grenen av Glock Horse Performance Center, storsponsor åt Edward Gal och Hans-Peter Minderhoud, har lagt ännu en Totilas-ättling till sin hinststation. Segraren i 6-årsklassen på KWPN Stallionshow läggs till den redan fylliga hingstkatalogen.

Glock köper ännu en Totilas-son
Total U.S vinner hingsserier på KWPN Stallion show med uppfödaren Paul Schockemöhle och delägaren Joop van Uytert. Foto: Kim C Lundin

Det är den populära segraren i KWPN:s hingstserie och final Total U.S. (Hann f -12 e Totilas – Sir Donnerhall, uppf Gestut Lewitz, äg Joop van Uytert och Paul Schockemöhle) som nu sålts till den österrikiska vapentillverkaren Glock’s dotterbolag Glock Horse Performance Center med anläggningar i Österike och Holland.

893Total U.s.
Total U.S. riden av Dinja van Liere. De vann både klass och serie. Foto: Kim C Lundin

Han har ridits av Uyterts stallryttare Dinja van Liere och gjorde sitt flerdagarsprov under hösten 2015. Resultatet var utmärkt, 86,5 poäng med 9:or för galopp respektive ridbarhet/inställning. Total. U.S har hittills fått 71 avkommor i KWPN och är tänkt som ett tillskott till Glock’s holländska hingststation samt som tävlingshäst till Edward Gal.

I stallet får Total U.S sällskap av Totilas-sönerna Glock’s Toto Jr (Hann f -11 ue Desperados FRH), med totalt 597 registrerade avkommor i KWPN, och Trafalgar (DSP f -12 ue Lord Loxley I), med 32 avkommor. Där finns även sonsonen till Toto Jr som heter Glock’s Taminiau (KWPN f -15 ue Sandro Hit).

536 Glock's Taminiau
Glock’s Taminiau under lösgalopp i buren. Foto: Kim C Lundin
Trafalgar
Trafalgar under samma flerdagarsprov 2015 där Total U.S vann. Foto: Kim C Lundin
Total U.s.
Total U.S under sitt flerdagarsprov 2015. Foto: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden