Avelsnyheter
25 november 2017 16:55

Lyckad Black Friday på Flemminge Gård

Sex hästar såldes under Flemminge Gårds organiserade försäljning under Black Friday. Dessutom arrangerade de Sveriges första embryoauktion - där ett Totilas-embryo gick för 130 000 kronor.

Lyckad Black Friday på Flemminge Gård
Eva Gudmundsson med Stella Carnea flankerad av embryo-köparen Monika Crafoord och det blivande fölets ryttare Felicia Bermar Vistedt. Foto: Lena Zeiloth

För att nå ut till flera köpare samtidigt har Flemminge Gård hakat på trenden med Black Friday. I år var det andra året som stuteriet arrangerade sin Black Friday-försäljning, och i år kompletterade de dessutom hästförsäljningen med en embryo-auktion under auktionsutropare Åsa Hellströms ledning.

Dagen blev lyckad och sex av hästarna har bytt ägare – dessutom är det två till som är på gång efter fredagen. Utöver detta såldes även ett av stuteriets embryon under auktionen – det var dressyrfölet efter Totilas som gick för 130 000 kronor plus moms.
– Det gick till Monika Crafoord, som redan bestämt ryttare till det kommande fölet, berättar Eva Gudmundsson från Flemminge Gård.

Det är Felicia Bermar Vistedt som ska bli Totilas-fölets nya ryttare så småningom, och både köpare och blivande ryttare var på plats i fredags. Mamma till fölet är Stella Carnea (e San Amour).
”Jag är helt i chock kan man säga, att få vara med när Sveriges första embryoföl säljs på auktion och att just jag kommer få äran att rida den”, skriver Felica på sociala medier.

Totalt besökte ungefär 35 personer Flemminge Gård under Black Friday.
– Jag hade gärna sett att det var 350, säger Eva Gudmundsson, som gärna vill visa upp Flemminge Gårds material utan att man ska känna något köptvång.
– Det var alldles för få som bara kom och var nyfikna – man får gärna komma och bara titta. Det är roligt att skapa nätverk och även om man inte tänkt köpa något just nu kanske man hittar något man vill köpa i framtiden.

Eva berättar att hon tänker köra vidare på Black Friday-konceptet nästa år, men att hon funderar på att utveckla det hela – kanske kommer hon låta andra säljare köpa in sig på plats så det finns mer hästar att välja på.
– Vi vill gärna få större spridning och tänker att vi kanske kan erbjuda även ridbara hästar – vi vill höja intresset hos köparna, säger Eva Gudmundsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden