Avelsnyheter
25 november 2017 16:55

Lyckad Black Friday på Flemminge Gård

Sex hästar såldes under Flemminge Gårds organiserade försäljning under Black Friday. Dessutom arrangerade de Sveriges första embryoauktion - där ett Totilas-embryo gick för 130 000 kronor.

Lyckad Black Friday på Flemminge Gård
Eva Gudmundsson med Stella Carnea flankerad av embryo-köparen Monika Crafoord och det blivande fölets ryttare Felicia Bermar Vistedt. Foto: Lena Zeiloth

För att nå ut till flera köpare samtidigt har Flemminge Gård hakat på trenden med Black Friday. I år var det andra året som stuteriet arrangerade sin Black Friday-försäljning, och i år kompletterade de dessutom hästförsäljningen med en embryo-auktion under auktionsutropare Åsa Hellströms ledning.

Dagen blev lyckad och sex av hästarna har bytt ägare – dessutom är det två till som är på gång efter fredagen. Utöver detta såldes även ett av stuteriets embryon under auktionen – det var dressyrfölet efter Totilas som gick för 130 000 kronor plus moms.
– Det gick till Monika Crafoord, som redan bestämt ryttare till det kommande fölet, berättar Eva Gudmundsson från Flemminge Gård.

Det är Felicia Bermar Vistedt som ska bli Totilas-fölets nya ryttare så småningom, och både köpare och blivande ryttare var på plats i fredags. Mamma till fölet är Stella Carnea (e San Amour).
”Jag är helt i chock kan man säga, att få vara med när Sveriges första embryoföl säljs på auktion och att just jag kommer få äran att rida den”, skriver Felica på sociala medier.

🥇”San Amour”🥇Jag är helt i chock kan man bara säga, att få vara med när Sveriges första embryo föl säljs på auktion och att just jag kommer få äran att rida den ⭐️:an som kommer ut är helt sjukt💥 tack till @flemmingehorses för att ni har gjorde detta fantastiska projektet och tusen tack @monikacrafoord för att du tror så mycket på mig och denna framtida ”⭐️”. Jag är så stolt och tacksam att jag kommer få äran att se och rida en avkomma efter Totilas-San Amours🦄💥 It’s like in a dream🙏🏼💥🦄💕😍 #horsesofinstagram #dressage #dressuur #dressagehorse #porsche #totilas #totilasbaby #love #loveislove #stallion #lasattergard #competition

Ett inlägg delat av ~Felicia Bermar Vistedt~ (@feliciabermarvistedt)

Totalt besökte ungefär 35 personer Flemminge Gård under Black Friday.
– Jag hade gärna sett att det var 350, säger Eva Gudmundsson, som gärna vill visa upp Flemminge Gårds material utan att man ska känna något köptvång.
– Det var alldles för få som bara kom och var nyfikna – man får gärna komma och bara titta. Det är roligt att skapa nätverk och även om man inte tänkt köpa något just nu kanske man hittar något man vill köpa i framtiden.

Eva berättar att hon tänker köra vidare på Black Friday-konceptet nästa år, men att hon funderar på att utveckla det hela – kanske kommer hon låta andra säljare köpa in sig på plats så det finns mer hästar att välja på.
– Vi vill gärna få större spridning och tänker att vi kanske kan erbjuda även ridbara hästar – vi vill höja intresset hos köparna, säger Eva Gudmundsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden