Sverige
31 januari 2021 18:31

Gör inget åt låg takhöjd i stallet – riskerar böter

Strider mot djurskyddetTrots upprepade anmärkningar har inget gjorts för att åtgärda den låga takhöjden i stallet. Dessutom trotsar hästägaren tidigare förbud mot att ha hästar i stallet. Händer det inget till nästa kontrolltillfälle riskerar hästägaren nu böter på 20 000 kronor.

Gör inget åt låg takhöjd i stallet – riskerar böter
Hästägaren tycks ignorera länsstyrelsens uppmaningar. Foto: Istock

Första gången hästägaren fick ett påpekande om för låg takhöjd i stallet var 2013. Sedan dess har länsstyrelsen besökt hästgården i Lindesbergs kommun vid ett flertal tillfällen, nu senast i december. Detta för att kontrollera vad som hänt sedan i somras då hästarna var utomhus vid länsstyrelsens besök. Dock noterades färsk spillning i boxarna vid tillfället. Men inte heller i december hade hästägaren åtgärdat den låga takhöjden.

När länsstyrelsen besökte gården 2015 hölls två hästar i stallet med en mankhöjd på 1,65 meter respektive 1,75 och den större hästen krävde minst 2,6 meter i takhöjd. Takhöjden i stallet var 2,10 meter. Året efter förbjöds hästägaren enligt djurskyddslagen att ha hästar i stallet. Inget tycks dock bita på hästägaren som alltså ännu inte åtgärdat den låga takhöjden – och nu återigen förbjuds att ha hästar i stallet. Efterlevs inte detta riskera hästägaren 20 000 kronor i böter per kontrolltillfälle. Det rapporterar Nerikes Allehanda i sin papperstidning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden