Dressyr
12 december 2017 23:16

Grand Prix-seger till världscupdebutant

Världscupen i tre discipliner gör ett veckolångt stopp på Olympia Horseshow i London. Först ut var Grand Prix-dressyren och tidigt i klassen var det en debutant tog täten medan sista startande, Patrik Kittel, tog hem en andraplats.

Grand Prix-seger till världscupdebutant
Edward Gal och Glock's Zonik efter seger i lilla rundan i Amsterdam 2016. Foto: Kim C Lundin

Det var 16 ekipage till start i världscupdeltävlingen i anrika Olympia. Från Sverige deltog Charlotte Haid-Bondergaard/Roberto des Frettes och Patrik Kittel med Delaunay OLD.

Klassen dömdes av Susan Hoevenaars, Susanne Baarup, Jean-Michel Roudier, Stephen Clarke och Andrew Ralph Gardner där Roudier var huvuddomare.

Klassen inleddes med brittisk representant i form av Emile Faurie och Delatio, de fick 72,86 procent ett mycket bra resultat för dem.

Edward Gal och Glock’s Zonik kom till London med tre segrar på fyra starter under utomhussäsongen. I London blev det debut internationellt på Grand Prix-nivå. Ingen dålig sådan heller, totalt 76,68 procent och ledning.

Zonik
Edward Gal och Glock’s Zonik segrade i lilla rundan i Amsterdam 2016. Foto: Kim C Lundin

Ingen av de många brittiska ekipagen kunde rubba Gals ledning och Charlotte Haid-Bondergaaard fick lite över 68 procent med Roberto des Frettes.

Holländska Madeleine Witte-Vrees med godkände hingsten Cennin kunde i teorin utmana om täten. I realiteten gick hon och den store fuxen om den stora klungan av ryttare med 72 procent och lite till men hon var långt ifrån att hota täten med sina 73,72 procent.

Cennin
Madeleine Witte Vrees och godkände hingsten Cennin under KWPn Stallion Show 2016. Foto: Kim C Lundin

Så var det dags för Patrik Kittel med Delaunay OLD att gå ut sist. Det var nära men inte riktigt, Procenten stannade på 75,12 procent och andraplatsen var hans och ”Dudes”.

Delaunay
Patrik Kittel med Delaunay OLS i Aachen i 2017. Foto: Kim C Lundin

Presskonferens, engelska

A post shared by Lyndal Oatley (@lyndaloatley) on


Patrik Kittel och Delaunay OLD under uppvärmningen på Olympia

Världscupkvalet och küren rids onsdag 19:20 brittisk tid, dvs 20:20, sänds på FEI-TV.

Resultat  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden