Hoppning
6 januari 16:45

Grevlundahäst såld till USA

FörsäljningEn internationell hopphäst har lämnat Grevlundagården för export utomlands. Det handlar om en kastrerad före detta godkänd hingst som hamnar hos en toppryttare i USA.

Grevlundahäst såld till USA
Copycat med Jörgen Larsson 2018. Foto: Roland Thunholm

Det är CopyCat (WESTF val f 2013 e Comme il Fault 5-Wogenbrecher, uppf Johannes Rüter) som har sålts av sina tidigare ägare Grevlundagården, Gränsbo Stuteri och Johan Ifverson.

– Han är såld till en av USA:s toppryttare, berättar Grevlundagårdens Lisen Bratt Fredricson.

Vilken toppryttare det handlar om vill hon dock inte offentliggöra än.

CopyCat har varit godkänd hingst och lämnat flera avkommor som har visat klass i olika unghästtester och på föbedömningar. Förra våren kastrerades han och det finns drygt 160 SWB-hästar med honom som fader registrerade. Grevlundagården har en avkomma efter honom, men det finns ingen frusen semin sparad.

 

Det är Grevlundaberidaren Stephanie Holmén som har tävlat CopyCat. Sina sista starter tillsammans gjorde de på det femstjärniga världscupmeetinget i Oslo i oktober. Där blev det bland annat en tolfteplacering i en 1,45-klass.

Se Lisen Bratt Fredricsons inlägg om försäljningen på Instagram nedan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden