Clinic
18 januari 2020 16:26

Grunderna viktigast för Ingrid Klimke

MasterclassCavaletti, händer och övergångar stod i fokus när Ingrid Klimke kom till ett kyligt Runsten utanför Stockholm, för att hålla clinic tillsammans med Equestrian Academy.

Grunderna viktigast för Ingrid Klimke
Publiken fick se Ingrid Klimke träna ekipage på olika utbildningsnivåer under dagen. Foto: Roland Thunholm

Ingrid Klimke behöver kanske ingen närmare presentation, men den regerande europamästaren i fälttävlan fick motta en varm applåd från publiken för sina senaste framgångar – att kvala in till Tysklands OS-lag i både fälttävlan och dressyr.

Uppvuxen med en dressyrprofessor till far, Dr Reiner Klimke, som vann flera OS-medaljer är det kanske inte så konstigt att Ingrid Klimke är en stjärna i sadeln. Så länge Ingrid kan minnas har det förekommit bommar och cavaletti i träningen hemma – något hon har tagit med sig genom sin framgångsrika karriär.

Equestrian Sport
Ingrid Klimke är en engagerad föreläsare. Foto: Roland Thunholm

– Cavalettin fanns alltid där när vi växte upp, de låg alltid på ridbanan. Alla hästar mår bra av att arbeta över cavaletti, det är ett gymnastikarbete som fungerar som förberedelse för vilket jobb du än ska göra med hästen och du kan använda dem för alla hästar, oavsett ålder och utbildningsståndpunkt, menar Ingrid Klimke.

Tagit fram egna cavalettibommar

För att få cavalettin som hon vill har Ingrid Klimke tagit fram en egen typ av cavalettibom, med fasta stöd gjorda av något som liknar frigolit.
– De är lätta att bära, de kan vändas med en hand och de är enkla att förvara, konstaterar hon.
– Jag vill inte ha enfärgade bommar som cavaletti, då är det svårare för ryttaren att träffa rätt på bommen.

Equestrian Sport
Ingrid Klimkes egna cavalettibommar. Foto: Roland Thunholm

Under dagen drillades elva hästar av Ingrid Klimke i olika grupper – missa inte referatet från clinicen som kommer under söndagen!

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden