Dressyr
22 maj 2022 15:45

Sverige överst på pallen i Frankrike – Kittel kürtvåa

Nations CupSverige upprepade fjolårets succé och tog hand om förstaplatsen när Nations Cup avgjordes i franska Compiègne på söndagen. Patrik Kittel och Touchdown drämde dessutom till med höga procent i küren. Dessutom tog bägge systrarna Ramel varsin pallplats i specialen.

Sverige överst på pallen i Frankrike – Kittel kürtvåa
Patrik Kittel har haft en lyckad helg i franska Compiègne (arkivbild). Foto: FEI/psvphoto

Nations Cup i franska Compiègne var årets första lagprövning som Sverige klarade med bravur. Redan efter lördagens inledande Grand Prix stod det klart att Juliette Ramel och Buriel K.H. (KWPN val f-06 e Osmium-Krack C, uppf P. Bakker, äg La Pomme HB), Antonia Ramel och Curiosity (HOLST val f-09 e Clinsmann 2-Carpaccio, uppf Kurt Thomsen, äg Antonia Ramel) samt Patrik Kittel och Touchdown (SWB val f-12 e Quaterback-Sack, uppf Verbena AB, äg Sommarkvarn AB) var i fin form när Sverige tog ledningen inför söndagens avgörande.

Söndagen inleddes med topprestationer av både Juliette och systern Antonia som red Grand Prix Special och tog hem tog andra- respektive tredjeplatsen. Juliette Ramel och Buriel K.H. red i mål på 75,277 procent medan Antonia Ramel och Curiosity landade på 72,043 procent. Bäst i klassen var Charlotte Fry som red in på 76,638 procent med Glamourdale.

Med två pallplaceringar innebar svenskarnas resultat så långt ett fortsatt grepp om toppositionen inför Patrik Kittels kür – och den gjorde ingen besviken. Patrik och Touchdown drämde till med hela 82,025 procent och stack rakt upp i toppen med bara tre ekipage kvar i klassen.

Sist ut var Isabell Werth och DSP Quantaz som red in precis före Patrik och Touchdown i lördagens Grand Prix. Och det blev återigen Isabell Werth som drog det längsta strået med 85,875 procent. Således en andraplats till Patrik men en förstaplats till Sverige i Nations Cup. Sett till poängen blev det en jordskredsseger framför Spanien på andra plats och Belgien på tredje.

– Det stora avståndet visar verkligen deras klass, säger förbundskaptenen Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet.

Samtidigt finns det lite att jobba på.
– Charlotte och Isabell var här med sina bästa hästar och jag tror vi kan plocka ännu lite mer poäng. Våra ryttare red väldigt bra men lite mer finns att hämta.

Nu återstår tävlingar i München, Rotterdam, Aachen och Falsterbo för tilltänkta VM-ekipage.
– Vi ligger väldigt bra i fas, det finns småsaker att förbättra och det jobbar vi med under tävlingarna och emellan. Formtoppen ska vara i augusti men de visar ju form redan nu och det är väldigt glädjande, avslutar Bo Jenå.

Grand Prix Special resultatlista.
Grand Prix Kür resultatlista.
Nations Cup – lagresultat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden