Dressyr
12 mars 2022 13:05

Världscupens kür färdigriden – svenskt på pallen

InternationelltTvå svenska ekipage var med och jagade säsongens sista världscuppoäng i ’s-Hertogenbosch, Nederländerna. Ett av dem tog sig hela vägen till prispallen.

Världscupens kür färdigriden – svenskt på pallen
Så här är vi vana att se dem - Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB. Foto: FEI/Leanjo De Koster

Klassen har 15 startande ekipage. Till synes oslagbara tyska världsettan Jessica von Bredow-Werndl gick ut sist och levererade återigen en fantastisk kür.
– Det kändes så säkert och mjukt. Tekniskt tror jag att det är min bästa kür någonsin, sa tyskan till arrangören direkt efter sin segerritt med TSF Dalera BB.

Värdnationen Nederländerna hade hela sex ekipage i startfältet och först ut var Marieke van der Putten/Tørveslettens Titanium RS2 som bland annat visade fint flyt i skolorna och slutade på 73,19 procent.

Närmast därefter var ännu ett ekipage från Nederländerna, Thamar Zweistra på klassens yngsta häst, 9-årige Hexagon’s Ich Weiss. Den charmige skimmeln visade härlig luft i sina byten och avslutade pampigt med piaffpiruett – allt till lite rockigare toner. Det blev 77,08 procent.

Belgiens enda ekipage i klassen, Domien Michiels/Intermezzo Van Het Meerdaalhof, slutade på personbästa 75,31 procent.

Ettor på båge

Världscupdebuterande ekipaget Lynne Maas/Eastpoint, Nederländerna, visade bland annat fina ettor på båge, men hade ett litet jämfotaskutt med bakbenen i en annan bytesserie. Det blev 73,645 procent.

Klassens veteran, Storbritanniens 66-årige Richard Davison, höll i hop det fint med känslige och långbente Bubblingh. Det blev 77,205 procent och ledning i klassen när fem ekipage hade gjort sitt.

Marockos Yessin Rahmouni och smidige All at Once slutade på 76,175 procent efter ett program med några småmissar till arabiska toner.

Missar för Ramel

Svenska ekipaget Antonia Ramel/Curiosity hade ett program som passade fint till musiken och där det mesta satt som det skulle i takt till den. Küren innehöll flera svårigheter som till exempel övergång till ettor direkt ur en piruett. Piafferna var lite tveksamma och det blev också ett par feltramp bak i en bytesserie. Curiosity skyggade också och började backa snett bakåt vid ett tillfälle i programmet. Ekipaget slutade på 75,86 procent.

Patrik Kittel och Forever Young utstrålade ett fint partnerskap och det 10-åriga stoet var fokuserat och uppmärksam på sin ryttare hela programmet. Den ökade traven var en av flera höjdpunkter. Ekipaget visade och en luftig passage, mjuka galoppslutor, rytmiska tvåor, ettor på båge och avslutade starkt med bland annat passagesluta. Det blev 82,5 procent och en klar ledning.

Tysk ledning

Tysklands Isabell Werth visade smidiga, osynliga övergångar mellan piaff och passage tillsammans med DSP Quantaz som också bjöd på fina ökningar. Det blev 84.87 procent och ny ledare i klassen.

Storbritanniens Charlotte Fry och elegante Dark Legend visade fina piaffpirutter och distinkta övergångar. Det blev 82,325 procent och en plats precis bakom Kittel.

Tyska världsettan Jessica von Bredow-Werndl fortsätter att vinna med TSF Dalera BB. De regerande olympiska mästarna levererade återigen en högklassig uppvisning med underbar piaff och passage samt en stark avslutning med enhandsfattning. Det blev 90,555 procent och en klar seger.

Patrik Kittel slutade trea och Antonia Ramel tia.

Det är sista deltävlingen innan finalen i tyska Leipzig om ungefär en månad.

Webb-tv (betalkanal)

Start- och resultatlista

Arrangörens webbplats

Aktuell rankning i den västeuropeiska ligan

Regler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden