Dressyr
11 mars 2022 12:48

Personbästa för svenskarna i världscupens Grand Prix

InternationelltPå fredagens förmiddag drog världscupens sista kval inför finalen igång i s-Hertogenbosch, Nederländerna. De båda svenska ekipagen slog till med personbästa i det korta GP-programmet och säkrade starter i lördagens kür.

Personbästa för svenskarna i världscupens Grand Prix
Patrik Kittel. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Patrik Kittel och Forever Young HRH (WESTF sto f 2012 e Fuerst Fugger-Don Bosco, uppf Jörn Heinrich Hormann, äg P Kittel och Gestüt Peterhof) var först ut i klassen som hade 16 startande.

Ekipaget visade bland annat en aktiv skritt, rytmiska bytesserier, en stark passage och en liten snubbling i en piaff. Ekipaget fick totalt 74,237 procent i det som var deras andra internationella Grand Prix. Det var också personligt rekord för ekipaget som hade ledningen i klassen länge.

Även det andra svenska ekipaget i klassen. Antonia Ramel och uttrycksfulle Curiosity (HOLST val f 2009 e Clinsmann 2-Carpaccio, uppf Kurt Thomsen, äg A Ramel), satte personligt rekord med 73,473 procent. Detta efter en uppvisning som bland annat innehöll rena, smidiga bytesserier, en genomgående taktmässig, distinkt trav och en fin avslutande passage på medellinjen.

Antonia Ramel slutade sexa i klassen, direkt efter sin tränare Patrik Kittel som blev femma.

Tyska världsettan Jessica von Bredow-Werndl och eleganta TSF Dalera BB, som har dominerat sporten sedan de tog OS-guld i Tokyo, gjorde inte publiken besviken och levererade ett program som ledde till en solklar seger med 84,026 procent. Närmast efter var Tysklands Isabell Werth/DSP Quantaz med 79,053 procent.

I morgon, lördag, är det dags för den riktiga poängjakten i kúren, som startar klockan 13.00.

De nio bästa från den västeurpoeiska ligan får en plats i världscupfinalen i tyska Leipzig om ungefär en månad. Patrik Kittel är bästa svensk inför helgens tävlingar och ligger nia.

Resultat

Arrangörens webbplats

Aktuell rankning i den västeuropeiska ligan

Regler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden