Ponny
28 juni 2018 22:07

Guldlycka: NM-seger till Sverige

NM-guldDe svenska ponnyhopplagen samlade på sig en fin skörd medaljer i dag och det avrundades med ädlast möjliga valör.

Guldlycka: NM-seger till Sverige
Guldkvartetten. Foto: Helena Holm

– Alla har jobbat fantastiskt bra i dag. Tjejerna kämpar hårt och är samtidigt så måna om varandra. De har en riktigt bra laganda, säger landslagsledare Ulrika Bidegård som i dag lotsade sina ponnyryttare till en skörd medaljer.

Silver i kategori II

I mellankategorin blev det en snygg silvermedalj för Sverige, efter vinnaren Danmark. De svenska silverekipagen var Thea Gånehed/Woodfield Night Light, Ida Selin/Fredbos Mesterix, Izabelle Stolth/Steel Flight och Ebba Danielsson/April Is Full Of Surprises.

180627nmsilver
Det här svenska C-ponnygänget hoppade hem ett lagsilver åt Sverige. Foto: Privat

180627nmguldhh
I strålande kvällssol korades D-ponnyryttarna en stund senare till NM-vinnare 2018. Foto: Helena Holm

Guldet säkrat

I kategori I kom den svenska fullträffen. Sveriges lag Jennifer Bratt/Donnacha Ban, Frida Karlsson/Tinnerath Lad, Sally Wikner/Mystic Impact och Mathilda Bohlin/Miclas Aristocrat visade på vinnarform redan under uppvärmningen i går.

I lagklassen gick de ut i andra rundan med två nedslags marginal till Danmark. Pressen var på och danskarna hämtade upp, men med tre felfria ryttare i mål och en fyrafelare kunde inget rubba Sveriges NM-guld.
– Nu kan man lugnt säga att de är väldigt glada, säger den nöjda landslagsledaren Ulrika Bidegård.

Laghoppning för B-ponny

De minsta ponnyerna rider inte egentligen inte NM, men likväl stod nationshoppning på agendan även för dem och där blev det en tredjeplats för det svenska laget bland de tre lagen till start.

Julia Andersson/Magneto Sprite, Linnea Åberg Cronin/Troglan, Filippa Hermansson/Vångsundas Paris och Clara Hermelin/Tullibards Highly Unlikely red i laget där Julia och Filippa fick till det allra bäst med 0+4 fel var. Det mixade laget med två svenska ekipage, Linn Arvidsson/Stings Yaris och Alice Forsgren/Munsboro Chocolate Fudge, kom tvåa. Det danska laget vann.

Snygg start av unga ryttare

I morgon får ponnyerna ta en liten paus innan de hoppar vidare om individuella medaljer. Children, juniorer och young riders hoppar däremot om sina lagmedaljer under fredagen.

I uppvärmningklasserna för de unga hästryttarna blev det flera svenska nollor på hinder som bådar gott inför resten av helgen. Några drog på sig ett tidsfel i annars prickfria uppvärmningar, men två helt felfria placerade sig på varsin tredjeplats: André Brandt/Miss Hope i young riders 1,35  och Melanie Ling-Vannerus/Verzace i juniorernas 1,30.

Resultat

I dressyren ligger två svenska lag på silverplats i halvlek – läs mer om det här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden