Hoppning, Ponny
23 mars 2018 21:48

Svenskarna samlar segrar på Baltic Cup

FlyingeÅrets andra Baltic Cup för ponnyryttarna och de yngre hoppryttarna på häst pågår som bäst på Flyinge. I halvlek har det blivit en skörd svenska segrar.

Svenskarna samlar segrar på Baltic Cup
Emma Haag, här på en bild tagen vid SM för ett par år sedan, har en framgångsrik helg på Baltic Cup. Foto: Roland Thunholm

Helsingborgs säsongspremiär av Baltic Cup följs av årets andra omgång. Även den går i Sverige, närmare bestämt i Flyinge, innan touren rullar vidare till Danmark och Norge.
Efter två av fyra tävlingsdagar har det blivit en prydlig hög segrar till värdnationen.

På lilla touren vann Lilly Smith/Midget on a Mission 0,85 för de minsta ponnyerna, Alice Rosenqvist/Ballinvella Polly 1,00 för kategori C, Lisa Heimburg/Qrumbuktu 1,10 för children och Jennifer Bratt/Gamorka 125 för juniorer.

I de stora tourernas klasser vann Alva Dahlin/Weatherwax 1,15 för children och Emma Hagg/Di Luca NL 1,30 för juniorer. Därtill tog de svenska juniorlaget segern i teamtävlingen. Utöver Emma Haag ingick Emma Johansson/Elm Rose och Hanna Aldin/Cantana II i laget som segrade över två norska lag.

Bland ponnyerna på stora touren gick segern bland de störstas 1,20 till Tilde Jansson/Lookout Oysters Spring medan det bland de minsta i 0,90 blev en svensk trippel med Linnea Åberg-Cronin/Troglan i täten.

Tävlingen rullar vidare i dagarna två med Grand Prix-klasser och fler lagtävlingar.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden