Hoppning
17 december 2017 09:06

Håll koll på dagens världscup

VälrdscupdagsOmgång nummer åtta av världscupen i hoppning avgörs i London. Peder Fredricson är enda svensk till start – här hittar du det som behövs för att hålla koll på klassen.

Håll koll på dagens världscup
Peder och H&M Christian K, här vid GCT-finalen, hoppar idag på Olympia. Foto: Stefano Grasso

UPPDATERAD TEXT OM SLUTRESULTATET

Världscupen har passerat halvtid med god marginal och i dag väntar omgång av 8 av 13 i London. Bland annat finns ligans ledare Steve Guerdat och ligans trea Kevin Staut med i uppgörelsen, precis som förra omgångens vinnare Edwina Tops-Alexander.

Även om Malin Baryard Johnsson också är i London är Peder Fredricson den enda svenska ryttaren till start i världscupen. Han rider H&M Christian K med startnummer  21 och om allt går som det ska kan det bli viktiga poäng som ger Peder en skjuts uppåt i tabellen.
”Förutom top-ten-finalen så var han även placerad i Genève. Då var det stor bana, nu är det liten bana och andra förutsättningar. Det ska bli intressant att se hur han klarar det” säger Peder Fredricson om Christian K till SVT Sport.

Läget just nu

Steve Guerdat leder alltså den västeuropeiska ligan, tätt följd av Henrik von Eckermann. Douglas Lindelöw ligger på plats 16 och Peder Fredricson ligger på plats 28. De 18 främsta från ligan får hoppa vidare i finalen i Paris.

Sändningen på SVT Play. Starttiden är satt till 15.35 svensk tid. SVT Plays sändning inleds klockan 15.30. SVT 24 sänder ett sammandrag klockan 21.00 i kväll.
Resultatlista

FEI-tv (betalkanal) sänder här med start 15.25
Ställning just nu i ligan
Startlista världscupen
Olympias samtliga start- och resultatlistor

UPPDATERAD TEXT OM SLUTRESULTATET

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden