Krönika
26 april 2021 16:40

Håll ut – det finns ljusglimtar

Tänk positivtDen ovana situationen med virusutbrotten har sakta men säkert blivit en ny livsstil för många. Ridsports webbchef funderar över ljusglimtarna i den nya tiden, där hon konstaterar att familjen numera umgås helt kravlöst någon timme per dag. "Något som före pandemin mest förekommit under sällsynta sommarlovsdagar".

Mitten av april och det som för ett år sedan var en ny ovan situation har sakta men säkert blivit en ny livsstil för många. Vi har alla blivit virusvana, med de ofrivilliga följeslagarna covid-19 och EHV-1 betydligt mer närvarande i vardagen än tidigare. Situationen är fortfarande på många sätt fruktansvärd, när det kommer till sjukdomarna i sig, men även konsekvenserna som dessa utbrott fört med sig.

Men visst finns det även ljusglimtar. Och dessa förtjänar sannerligen också att få spaltutrymme. För egen del konstaterar jag att våren 2021 på det aktivitetsmässiga planet är den lugnaste våren jag upplevt i vuxen ålder. Särskilt sedan jag blev förälder. Tävlingsuppehållet har utöver finslip på detaljer –både i häst-livet och i ett 1800-talshus med konstant renoveringsbehov – även lett till en ny favoritaktivitet på helgerna.

Jag är tämligen tvärsäker på att familjen Nydahls nya söndagsrutin – frulle på ett närliggande berg – inte hade blivit verklighet utan dessa virus. Av bara farten har det också blivit en rutin som får familjens 11-, 14- och 17-åring att rätt kravlöst tillbringa allt från någon timme till ett par stycken ihop. Något som före pandemin mest förekommit under sällsynta sommarlovsdagar.

Vi har alla blivit virusvana, med de ofrivilliga följeslagarna covid-19 och EHV-1 betydligt mer närvarande i vardagen än tidigare.

En vår fylld med mer tid är utöver att unna sig att ta det lugnt även ypperligt bra att använda för att lära sig mer. Glädjande nog har många av er hittat till vår nya sida på sajten, Play. Där hittar du en mängd filmer och klipp, och för er som ännu inte spanat in rekommenderar jag den varmt! Du hittar allt från vår veterinärserie Friskare hästar till träningstips med världsryttare och en och annan sötchock.

Om allt går som planerat drar tävlingarna så i gång nu. Med tävlingsstarten kommer en rad rutiner, en av de viktigaste är att tempa din häst – en livsviktig vana som vi lyft i just Friskare hästar. Missa därför inte chansen att som Ridsportprenumerant få en av marknadens säkraste termometrar till ett oslagbart bra pris!

Tummenupp
Hiss

#vilyftervarandra
Jag vill hylla vår fantastiske fotograf Roland Thunholm. Nu förbereder han sig för sitt åttonde OS samtidigt som han med stor entusiasm slipar form och kunskaper för att även leverera rörliga bilder i våra digitala kanaler, heja Roland!

Detta är en krönika – en personligt skriven text. Åsikterna är skribentens egna. Krönikan publicerades första gången i Ridsport nummer 6/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden