Sverige
9 mars 2019 10:24

Hammarströms säljer anläggning – köparen berättar om planerna

FörsäljningInnan hopp- och fälttävlansfamiljen Hammarström blev skåningar var basen deras anläggning i Delsbo. Nu har den sålts och kommer att drivas vidare av Mia Staffare.

Hammarströms säljer anläggning – köparen berättar om planerna
Här syns ligan på en bild från deras tv-serie som gick på SVT i höstas. Bakre raden från vänster: Hästen Bibi, Mathilda. Amanda, mamma Anna, Annabel, pappa Eskil, taxen Daisy, Selma, Julian, Lukas. Främre raden: Ingemar, Ellen, Adam och Klara. Foto: Anders Hillergren/SVT

År 2016 flyttade familjen Hammarström, där flera av barnen är framgångsrika tävlingsryttare på mästerskapsnivå, till Skåne där de numera är baserade på sin gård i Höllviken. Innan dess utvecklade familjen under flera år sin nu precis sålda anläggning i Delsbo där Mitt Hjärta Hästsportförening har sin hemvist.

”Vi gläds åt att verksamheterna kommer att drivas vidare i sann entreprenörsanda och att Mitt Hjärta Hästsportförening som alla Hammarströmare rider för, kan utvecklas och blomstra. Tillsammans med Mia hoppas vi kunna utveckla spännande koncept där vi drar nytta av det bästa från både Hälsingland och Skåne”, skriver Anna Hammarström då hon berättar om försäljningen i sociala medier.

Tävlingar igen

Miastaffare
Mia Staffare köper anläggningen genom sitt företag Backen Hästsportcenter. Foto: Privat

Och nog ser framtiden ljus ut för anläggningen. Köparen Mia Staffare var med och bildade föreningen för sju–åtta år sedan och har nu mycket på gång inför framtiden på anläggningen. Den är komplett med stall med 20 boxar, några uteboxar och lösdrifter, hagar, ridhus med bland annat cafeteria, läktare och gym, samt stor utebana och terrängbana.

Det kommer att vara en tränings-och tävlingsanläggning och att åter ha större tävlingar finns på agendan.
– Det har hållits tävlingar med stora startfält här tidigare och ett mål är att komma igång med den tävlingsverksamheten igen. Det finns många ekipage som är på väg uppåt och vi vill göra det lite enklare för alla Norrlandsryttare, som ofta har långt till exempelvis viktiga kval, säger Mia Staffare.

Familjen Staffare, vars dotter Selma är framgångsrik i hoppning och satsar vidare med sina ponnyer, kommer att bo kvar på sin gård ungefär en kvarts biltur bort. Däremot flyttar deras hästar till anläggningen.

Bselmastaffareparcchitchatrt
Selma och Parc Chit Chat tog brons vid SM i Vetlanda i somras. Foto: Roland Thunholm

Även om Hammarströms säljer anläggningen kommer samarbetet mellan familjerna att fortsätta och Mitt Hjärta-teamet finns således både i Skåne och i Hälsingland .
–  Hammarströms är roliga att jobba med. Jag brukar säga det finns de som har mycket planer och så finns det andra, som Hammarströms, där det verkligen händer grejer. Vi har lärt känna varandra väl under åren och står varandra nära. Vi har några hästar från dem och brukar skoja om att det är bra att hästarna stannar inom familjen, säger Mia.
– Vi hoppas nu kunna bredda föreningen ytterligare och många saker kommer att bestå, bland annat de läger som hålls om somrarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden