Avelsnyheter
19 mars 2018 12:59

Hampshire VDL till Sverige

HingstnyttGränsbo Stuteri får tillskott i programmet med landets första Arezzo-son utlånad av holländska VDL Stud. Redan 21 mars är det dags för Hampshire VDLs första hingstvisning på svensk mark.

Hampshire VDL till Sverige
Hampshire VDL placerade sig högt i hingstklasserna i Holland. Foto: Kim C Lundin

Hampshire VDL har en fin karriär i Holland och KWPN, under namnet History-Rilexy blev han som grön 3-årshingst andra reservsegrare på premieringen i ’S-Hertogenbosch 2015.

10_history_rilexy
Hampshire VDL som 3-årig premiehingst, då under namnet History Rilexy Foto: Kim C Lundin

Fuxen hade då imponerat med sin löshoppning och goda galopp samt ett mycket meriterat möderne. Hampshire VDL (KWPN f – 12 e Arezzo VDL u Rilexy e Indoctro, uppf H. Dijkstra, äg VDL Stud) var 2015 den första godkända sonen till framgångsrike Arezzo VDL (KWPN f -05 e Chin Chin – Heartbreaker) som har tävlats framgångsrikt upp till 1.60 m hoppning av Jur Vrieling och Jessica Kürten. Arezzos äldsta avkommor är födda 2009 och har börjat kliva upp på högre nivå, VDL Edgar M är hittills mest framgångsrik.

10_history_rilexy
Hampshire VDL som 3-årig premiehingst, då under namnet History Rilexy Foto: Kim C Lundin

Hampshire VDL gjorde ett bra flerdagarsprov med fina 81,5 poäng i slutresultat. I hans omdöme från KWPN:s nämnd står bland annat följande:
”Hampshire VDL är en lekfull hingst med gott temperament. Han är oerhört arbetsvillig och lättlärd men lite av och på i kontakten. Galoppen är kraftfull och han bär sig bra, vinner mer än nog mark. Hingsten för sig med god bärighet och balans. Han hoppar med verkligt bra reaktionsförmåga och använder kroppen väl. Hampshire verkar vara försiktig och med gott om kapacitet, han visar på stor talang och ger sin ryttare en bra känsla. ”

Avelsråd från KWPN: Hampshire kan förbättra ridbarhet, arbetsvilja och galopp inom hopphästavel.

Som alla hingstar som tagit sig fram genom KWPN:s selektering har Hampshire ett starkt möderne. Modern Rilexy fick 80,5 p vid sitt sto-test i KWPN med betyget 9 i hoppning, ett väldigt bra resultat. Hon är premierad keur, pref och prest i KWPN. Hampshires halvsyster Amadora tävlas framgångsrikt av Beezie Madden i 1.60 m hoppning.

Hampshire Vdl
Hampshire VDL placerade sig högt i hingstklasserna i Holland. Foto: Kim C Lundin

Hampshire VDL kommer att tävlas av Magnus Österlund med sikte på 6-årsklasser och Unghäst-VM. Redan 21/3 visar de upp sig på Strömsholms stora hingstvisning och den 24 mars är det interimistisk besiktning inför AVN. Hampshire VDL tjänstgör via AI och TAI på Falbygdens stuteri och kommer även att visa upp sig när Gränsbo Stuteri själva har hingstvisning den 14 april.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden