Hoppning
15 november 2020 16:40
Ridsportplus

Han hoppade hem huvudklassen i Högbo

NationelltDet blev Niklas Jonsson som vann söndagens huvudklass, en 1,45-hoppning, på Högbo Ridklubbs nationella tävlingar på söndagen. "Alltid kul att vinna," säger segraren och lyfter segerhästens kämparanda.

Han hoppade hem huvudklassen i Högbo
Niklas Jonsson höll sig framme hos Högbo Ridklubb, dock med en annan häst än på bilden som är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Niklas Jonsson red Kasco Horta (BWP val f 2010 e Cassini-Corrado, uppf Wim En Ludo Van Rossem, äg Denise Nyberg) till seger i söndagens 1,45-klass.

Han har utvecklats enormt i år och hans fighting spirit blir bara större och större. Niklas Jonsson om segerhästen.

Det var 16 ekipage som gjorde upp och fyra av dem var felfria i första rundan. I andra rundan lyckades Niklas Jonsson och Lotta Sjöberg/Grand Espoir SN nolla igen.

Niklas Jonsson, som tävlar för Strömsholms Ridsportförening, var dock lite snabbare och vann med 14 hundradelar tillgodo.

– Det är ju alltid kul att vinna, säger Niklas Jonsson och framhåller utvecklingen hos segerhästen Kasco Horta.

”Utvecklats enormt”

– Han har utvecklats enormt i år och hans fighting spirit blir bara större och större.

Han och Kasco Horta har varit ett ekipage i fyra år. Under 2020 har det blivit många felfria 1,45-rundor och en placering i en 1,50-klass på elittävling i augusti.

Ekipaget var också sjua i en tidshoppning över 1,40-hinder på lördagen. Även då var det en felfri runda. Denna klass vanns av Åby Ridklubbs Emma Falk/Snowball och även här var Lotta Sjöberg/Grand Espoir SN tvåa.

Niklas Jonsson vill också lyfta Högbo Ridklubb.
– Jag vill ge Högbo ridklubb och alla funktionärer en stor eloge som arrangerar en så här bra tävling trots rådande omständigheter, säger han.

Trean i klassen snabbast

Norsholms Ryttarförenings Carolina Andersson/Cruzier J tog hand om tredjeplatsen i huvudklassen efter 0+4 fel och andra rundans snabbaste tid. Västerås Ryttarsällskaps John Hickey/CAHE Filipé blev fyra med 0+8 fel.

Niklas Jonsson är högaktuell efter att det blev officiellt att han blir ny ordförande i Svenska Ridsportförbundets hoppkommitté. Detta efter att ha varit ledamot i flera år. Han medverkar också regelbundet som gästkrönikör hos Ridsport.

 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden