Fälttävlan
4 juli 2012 11:19

Hannes Melin till Aachen

(Uppdaterad) Sverige får in en ny ryttare i Aachens trestjärniga nationstävling i fälttävlan. Det är Hannes Melin som ersätter Malin Petersen i den blågula truppen tillsammans med sin Gaston KLG.

Hannes Melin fick klartecken för sin start i Aachen på tisdagens eftermiddag. Och tävlingen inleds med veterinärbesiktning redan på torsdag kväll.
– Nu blir det full rulle köttbulle, säger Hannes Melin.

Det är första gången Hannes Melin rider ”lilla VM” i Aachen. Men han och Gaston KLG (val f 1999 e Dardel-Chief Singer uppf Annica och Christoffer Alwén) känner sig mer än redo.
– Detta är något jag har velat göra hela året, säger Hannes Melin, som är en av få som har lyckats ta internationella mästerskapsmedaljer på ponny, som junior och som ung ryttare. 
– Det blir stressigt nu. Vi måste komma i väg tidigt i morgon för att hinna ned i tid till besiktningen. Men vill man något så går det.

Dressyr och hoppning går på fredag, terrängen rids på lördag. Övriga svenskar i tävlingen är Malin Petersen/Sofarsogood, Niklas Jonsson/First Lady och Ludwig Svennerstål/Alexander och Shamwari. Tre eller fyra ekipage får ingå i varje lag. Hannes Melins medverkan innebär att Sverige nu får fullt lag eftersom Ludwig Svennerstål inte får ingå med två hästar. Förra året kom Sverige trea.  

Uppdatering
Enligt Svenska Ridsportförbundet kommer inte Malin Petersen, som redan är klar för OS, till start i Aachen med Sofarsogood. Malin åker istället till pre-campen inför OS. Det gör att det endast blir tre ryttare i det svenska laget.
– Jag och landslagledningen bestämde oss att avstå från Aachen i går. Det är lite riskfyllt att gå en så stor tävling tätt inpå ett mästerskap, säger Malin Petersen.
Hon kommer att ta med båda sina OS-kvalade hästar – Sofarsogood och Piccadilly Z – till pre-campen.

Sofarsogood skötte sig inte som hon skulle i Luhmülens dressyrmoment, men någon fara för stoets OS-start ska det inte vara.
– Men vi vill gärna ha henne med på pre-campen för att kunna följa henne ordentligt och träna henne på de moment vi tycker hon behöver, säger förbundskapten Gunilla Fredriksson. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-