Dressyr
4 mars 2017 18:40

Happiness till Isabella Tovek

Gravida Michelle Hagman blir av med Happiness. Ny ägare till det talangfulla stoet är Isabella Tovek, som hoppas att Happiness ska bli hennes första Grand Prix-häst.

Happiness till Isabella Tovek
Isabella Tovek vann YR-SM i fjol med Weltliebe. Nu har hon även en framtida GP-häst i Happiness 26.

Michelle Hagmans tävlingspartner Happiness 26 (Hann, sto f-05 e Hochadel-Walt Disney, uppf Heike Oetjen) är såld till Sverige. Ny ägare är U25-ryttaren Isabella Tovek, regerande YR-mästare på Weltliebe (DWB, val, f-03 e Weltljunge–Andiamo, uppf Peter Jensen)

Isabella berättar för Ridsport att hon letat sin blivande Grand Prix-häst under en längre tid, och när hon såg att Michelle Hagman var gravid ringde hon för att kolla om Happiness skulle säljas.
– Ägarna hade beslutat att hon skulle säljas och det var redan flera som hade hört av sig, säger Isabella, som åkte till Tyskland för att provrida hästen. Tycke uppstod direkt.
– Jag fastnade för hennes attityd, säger Isabella, och tillägger att även om Happiness inte var enkel så får det inte kännas svårt när man provrider en häst för första gången.

Piaff, passage, byten och piruetter satt som det skulle, och Isabella tyckte det kändes som hon känt Happiness länge.
– Det är inte ofta det känns så rätt.


Michelle Hagman och Happiness hade en strålande säsong förra året. Foto: Roland Thunholm.

Isabella åkte och hämtade Happiness i Tyskland i torsdags, och fick lite hjälp med ridningen av Michelle Hagman på plats. I går anlände de hemma i Sverige, och första lätta provturen på hemmaplan är avklarad.
– Vi joggade lite lätt bara, allt har gått så fort, säger Isabella, som planerar att rida Lövsta-kvalen på Happiness.
– Inte första som är om en månad, men kanske kval två, säger Isabella.

Målet är nu att så småningom ta sig upp till Grand Prix. Happiness kan redan allt, men Isabella menar att det är en annan sak att sedan göra det på tävling.
– Detta år satsar jag på U25 med med båda hästarna, och nästa år kanske GP med Happiness och U25 med Weltliebe.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden