Hoppning
21 december 2019 15:33

Tuff bana för ryttarna i London – inga svenska placeringar

Uppdaterad 17:25Det blev inga toppresultat för de blågula ryttarna i London, och bara sex ekipage tog sig till omhoppning. Segern gick till Martin Fuchs efter suveräna rundor på The Sinner, och här hittar du Ridsports liverapportering med höjdpunkterna från klassen.

Tuff bana för ryttarna i London – inga svenska placeringar
Henrik von Eckermann och Fredrik Jönsson är de två svenska ekipagen i dagens världscupomgång. Foto: Roland Thunholm

Det är 38 ekipage som kommer till start när åttonde omgången av hoppningens världscup i den västeuropeiska ligan rids. Blickarna riktas nu mot Olympia i London, Storbritannien, och i startfältet finns två svenska ryttare: Fredrik Jönsson med startnummer 13 rider Cold Play (OLD val f-08 e Contendro I-Argentinus, uppf Anneken Guido), och Henrik von Eckermann med startnummer 33 rider Best Boy (HANN val f-08 e Contagio-Sunrise, uppf Kurt Biedenkapp).

17:25: Steve Guerdat plockar så pass mycket poäng att han går upp i delad ledning i ligan tillsammans med Pieter Devos, Belgien. Båda ryttarna har 55 poäng och är klara för finalen i Las Vegas. Scott Brash kom femma i London och avancerar till tredje plats på 47 poäng och är även han klar för final. Martin Fuchs klättrar med sina 20 vinnarpoäng upp till fjärde plats och är även han klar för final med totalt 44 poäng. Bästa svensk är fortfarande Peder Fredricson som nu ligger på tolfte plats med sina 28 poäng.

17:14: Svängarna är stora och någon topptid blir det inte för Niels Bruynseels, men han sätter nollan med Elektric Blue P och tar hem tredjeplatsen. Segern går till Martin Fuchs och Max Kühner tar hand om andraplatsen.

17:10: Besvikelsen är stor när hemmaryttaren Scott Brash river andra hindret, och det slutar på fyra fel och 33,21 sekunder med Hello Jefferson.

17:09: Marcus Ehning kör snäva svängar även han, men det blir en rivning och han kunde ändå inte matcha ledartiden. Fyra fel och 32,17 sekunder.

17:07: Felfritt blir det även för Max Kühner, och han tar banan på 33,83 sekunder med Elektric Blue P. In på en andra plats när halva omhoppningen är riden.

17:06: Martin Fuchs går in i ett makalöst tempo och bjuder på extrema svängar. Felfritt blir det och klockan stannar på 31,99 på The Sinner – upp i ledning.

17:03: Först ut i omhoppningen är Holly Smith, som river muren med Hearts Destiny och sedan ytterligare ett hinder. Totalt åtta fel i omhoppningen.

16:55: Totalt startade 37 ekipage i klassen, och det blev sex felfria ekipage som kommer göra upp i omhoppning. Laura Kraut tar hand om sjundeplatsen med sitt tidsfel. Åtta placerar sig Kevin Staut som snabbaste fyrafelare, schweizaren Steve Guerdat kommer nia med Alamo och irländaren Darragh Kenny kommer på tionde plats med Romeo. Alla ekipage på fyra fel åker hem med poäng från London. Henrik von Eckermann slutade på plats nummer 20 och Fredrik Jönsson kom på 33:e plats. Nu väntar en kort paus innan omhoppningen.

Eckermann_bestboy2_rt
Henrik von Eckermann och Best Boy fick åtta fel (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

16:42: Det blev en riktigt snygg runda av Henrik von Eckermann och Best Boy. Ekipaget är inte i ett enda hinder förrän på nian, där det blir en rivning. Sedan faller ytterligare en bom, och totalt blir det åtta fel för ekipaget. Men vilken häst, som Henrik äger tillsammans med fästmön Janika Sprunger.

16:36: Klassens snabbaste tid så här länge bjuder Kevin Staut, Frankrike på. Tillsammans med For Joy van’t Zorgvliet HDC stannar klockan på 59,51 sekunder, och de går in på en åttonde plats som snabbaste fyrafelare.

16:32: Vilket flyt för belgiska Niels Bruynseels och Delux van T & L – en riktigt snygg runda som blir klassens sjätte felfria.

16:28: Men så snopet, med sex hundradelar går amerikanska Laura Kraut över tiden och åker på ett retligt tidsfel med Confu. In på en sjätte plats med ett fel när 26 ryttare ridit.

16:25: Till synes helt plättlätt sätter även hemmaryttaren Scott Brash och Hello Jefferson en elegant nolla – nu är de fem i omhoppning.

Ridsport 180411 WC-final Paris Marcus Ehning, GER och Cornado NRW i den första uppvärmningshoppningen. Photo: Roland Thunholm Code: 718 35
Marcus Ehning och Cornado NRW sätter klassens fjärde nolla (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

16:21: Nu rullar nollorna in. Tyska Marcus Ehning ser inte ut att ha några som helst problem över banan med Cornado NRW – fyra ekipage klara för omhoppning.

16:19: Nu är de tre i omhoppning. Efter totalt 22 ekipage på banan sätter Max Kühner, Österrike, en supersnygg nolla tillsammans med Elektric Blue P.

16:14: Martin Fuchs levererar och säkrar omhoppningen i London. Tillsammans med The Sinner sätter schweizaren en elegant och säker runda och går som andra ekipage över mållinjen med noll fel.

16:09: Hemmaryttaren James Wilson går in på andra plats tillsammans med Imagine de Muze med fyra fel, och de är snabbaste fyrafelarna ännu så länge.

16:03: Norska Geir Gulliksen har maximal otur när han river hinder nummer två med VDL Groep Quatro. I övrigt klarar de banan lysande. Han går i mål med fyra fel och lägger sig på en tredje plats.

Fredrikjonsson
Det blev 17 fel för Fredrik Jönsson och Cold Play i London (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

15:58: När Fredrik Jönsson och Cold Play går in som nummer tretton är det fortfarande bara ett ekipage som ridit felfritt. Fredrik hinner hoppa några hinder innan slipsen åker fram, och det börjar strålande. Det blir en rivning på hinder nummer sju, och sedan faller fler bommar och de håller sig inte inom tiden. Totalt 17 fel för Fredrik i sin världscupsdebut för säsongen.

15:50: Top Dollar VI vill inte vara med. Efter sju hinder är det tvärstopp och han vägrar att passera hörnan på banan. Laura Renwick försöker igen men hörnan går han inte förbi. Ekipaget blir uteslutet.

Holly-smith-hearts-destiny-1-190825-rt
Hemmaryttaren Holly Smith sätter första nollan tillsammans med Hearts Destiny (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

15:47: Vilken glädje när första ryttaren sätter nollan! Hemmaryttaren Holly Smith levererar en elegant och säker runda på Hearts Destiny och visar att det går att rida felfritt.

15:45: Ny ledare i klassen blev Markus Brinkmann, Tyskland, på Pikeur Dylon som också red på fyra fel, men på en bättre tid ön Oliver Robert. Efter sju ekipage är det fortfarande ingen som ridit felfritt.

15:42: Fransmannen Olivier Robert går upp i ledning tillsammans med Vivaldi des Meneaux efter en mycket snygg runda, där endast bommen över hinder nummer tio föll.

15:40: Efter fyra ryttare ligger Anthony Condon i ledning med sina 11 fel – det är inte någon lätt bana ryttarna ska ta sig över i London. Hemmaryttaren Guy Williams tackade till exempel för sig när han rivit tre hinder med Cicero II.

15:33: Först ut på den stora banan över 1,65-hinder är irländaren Anthony CondonSFS Aritso, som börjar strålande men får ett tråkigt stopp på hinder nummer fem. Med en rivning och några tidsfel blev det totalt 11 fel över Alan Wades bana.

Start och resultatlistor
Klassens startlista
Resultat
Länk till Svt:s sändning
Banskiss

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden