Sverige
14 maj 2018 15:46

Häst fastnade illa i transport – avlivas

OlyckaHästen var på väg från en veterinärklinik för att spendera sin sista tid hemma. På vägen hemåt fastnade hästen över bommen och beslutet togs att avliva den.

Häst fastnade illa i transport – avlivas
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Ann-Sofi Hjärn

Olyckan inträffade under måndagseftermiddagen i småländska Nybro på riksväg 31. Hästen hade fastnat över bommen i sin transport när den försökte ta sig ut, uppger Kvällsposten.
”För hästens bästa ska den avlivas nu”, säger Staffan Mattsson, yttre befäl vid räddningstjänsten i Nybro, till Kvällsposten en stund efter olyckan.

Hästen var på väg från veterinären där ägaren fått veta att hästen var så pass sjuk att den skulle avlivas inom kort och planen var att hästen skulle spendera sin sista tid hemma. Just efter att olyckan inträffat var hästen så stressad att räddningstjänsten inte kunde ta sig in, men efter en stund var hästen åter på rätt sida om bommen.

Hästen kunde då först inte stå på benen, uppger KvP. Veterinären som var på plats beslutade att den skulle avlivas.
”Vi hamnade i läget att antingen behöva göra det på plats eller ta den till veterinär i Kalmar. Som tur var lugnande den sig så pass att det gick att åka till Kalmar”, säger Staffan Mattsson till KvP.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden