Sverige
7 maj 2018 16:47

Person åtalas för djurplågeri efter tandbehandlingar

ÅtalHästarnas ”tandvård” ska ha resulterat i skador och att en häst var nära att dö av kolik. Nu åtalas personen som utförde behandlingarna för djurplågeri.

Person åtalas för djurplågeri efter tandbehandlingar
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

En person som kallar sig hästtandtekniker åtalas för djurplågeri efter behandlingar som gjordes  i Karlskrona, rapporterar SVT Nyheter Blekinge. Personen förnekar brott och hävdar enligt SVT att behandlingen är vedertagen, samt att hästarna inte ska ha verkat plågade.

Behandlingen, som utfördes utan bedövning eller lugnande, har enligt en veterinär gett hästarna skador på grund av ”mekanisk överbelastning”. Av de fem hästarnas ska flera ha raspats så pass att de fick inflammation i pulpor. Vidare skriver SVT Nyheter att en häst, enligt åtalet, inte ska ha velat äta eller dricka efter att den behandlades och slutligen var nära att dö av kolik, medan en annan inte hade tuggytor kvar efter den kraftiga slipningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden