Sverige
20 augusti 2018 16:17

Hästar släppes ut från sina hagar av obehöriga

BrottEtt tiotal hästar släpptes lösa på en gård utanför Hjo på söndagen. Polisen tror att djurrättsaktivister ligger bakom händelsen då flera tusen minkar på samma gård släpptes ut ur sina burar av någon samtidigt.

Hästar släppes ut från sina hagar av obehöriga
Ett tiotal hästar släpptes ut ur sina hagar. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. ArkivFoto: Roland Thunholm

Det var gården Korsberga utanför Hjo som fick besök på söndagens eftermiddag. Det här berättar Hjo tidning.

Samtidigt med ett tiotal hästar släppte besökarna ut över 5000 minkar från sina burar. Hästarna släpptes ut från sina hagar.

– Minkarna har släppts ut ur sina burar, men nästan alla har stannat kvar i byggnaden där burarna står. Det är bara ett fåtal som tagit sig ut ur byggnaden, Hästarna tror jag att man har fångat in, säger Andreas Olovsson, stationsbefäl vid Skövdepolisen, till Hjo tidning.

En polisanmälan om skadegörelse och olaga intrång har gjorts- Polisen misstänker att djurrättsaktivister ligger bakom men än finns ingen gripen.
– Vi har stoppat ett antal bilar i området och har i samband med detta fotograferat och dokumenterat. Men det finns ingen gripen, säger Skövdepolisen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden