Sverige
6 februari 2019 17:20

Hästföretagarforum firar tio år med framåtblick

JubileumFlera kändisar i hästvärlden gästar årets Hästföretagarforum, som firar tioårsjubileum.
− På dessa tio år har hästföretagandet genomgått en stor förändring, säger projektledaren Marie Lundmark.

Hästföretagarforum firar tio år med framåtblick
Lisen Bratt Fredricson är en av de medverkande på Hästföretagarforum 4 april. Foto: Roland Thunholm

Torsdagen den 4 april arrangeras Hästföretagarforum i Göteborg för tionde gången. En av talarna det första året var Lisen Bratt Fredricson, nyligen utsedd till Ridsportsveriges mäktigaste kvinna av Tidningen Ridsport. Nu är hon tillbaka, som gäst i Heta Stolen.
− Mycket har hänt på de tio åren, både för Lisen och Grevlunda, och för synen på hästföretagande, säger Marie Lundmark, projektledare för Hästföretagarforum.
− Nu pratar vi företagande, affärsmässighet och lönsamhet på ett helt annat sätt än vi gjorde för tio år sedan.

En annan framgångsrik kvinna som kommer till forumet är Erika Lickhammer, som för något år sedan blev årets hästföretagare i sitt nya hemland Holland.
− Hästnäringen i Holland omsätter mer pengar än blommorna, så det är beundransvärt att bli utsedd till årets hästföretagare där, konstaterar Marie Lundmark.

Bland talarna märks också Maucca Kärki som arbetar med marketing och media med världen som arbetsfält, advokat CG Leissner som ska prata hästjuridik och Jennifer Carlegrim som berättar hur en ridskola kan arbeta framgångsrikt med egen uppfödning.
− Även om vi firar tio år så tänker vi inte ägna oss åt nostalgi, utan framför allt blicka framåt. I en avslutande paneldebatt ser vi var vi stod för tio år sedan, och var vi vill vara om tio år, säger Marie Lundmark.

Under dagen kommer även försäkringsbolaget Agria att presentera fakta kring halta och sjuka hästar, och Jordbruksverket ska berätta vad de nya hästföreskrifterna innebär i praktiken. Dessutom ska Årets Hästföretagare presenteras och ta emot pris.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden