Sverige
30 mars 2019 09:21

Hästhuvud hittat vid återvinningcentral

SlaktEtt makabert fynd gjordes tidigare i veckan vid en återvinningscentral i Vansbro kommun i Dalarna. Det handlar om ett skinnflått hästhuvud.

Hästhuvud hittat vid återvinningcentral
Det var vid en återvinningscentral hästhuvudet hittades. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Reimphoto/Istock

Hästhuvudet hittades vid återvinningsstation i onsdags.

ATL berättar att det mellan några containrar stod en blå kasse och i den fanns det ett hästkranium där både kött och skinn var borta.

Nu har personal som arbetar på Vansbro kommun tagit hand om hästhuvudet. Kommunens miljöinspektör Thomas Isaksson säger till Dalarnas Tidningar att det är känt hos dem att flera hästägare haft problem att fodra sina djur och att detta ska ha lett till att gårdsslaktat kött sålts på svarta marknaden.

– Det finns ett stort överskott på hästar för slakt efter förra sommarens torka, vilket gör att det kostar att bli av med sin häst för slakt, säger han till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden