Sportnytt
18 maj 2021 11:25

”Hela idrottssverige väntar otåligt”

OklartRunt om i Sverige finns mängder av ryttare och tävlingsarrangörer som väntar på besked, efter att Folkhälsomyndigheten aviserat att man lättar en del på restriktionerna för tävling bland både unga och vuxna. Men än finns inga beslut om hur det ska se ut inom ridsporten.

”Hela idrottssverige väntar otåligt”
Det är ännu inte klart hur lättnaderna i restriktionerna påverkar ridsporten. Foto: iStock

Svenska Ridsportförbundet skriver på sin webb att man väntar på konkreta besked eller klargöranden från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet, angående hur man ska hantera de nya reglerna för tävlingar för vuxna och barn/unga som införs från den 1 juni.

Förbundet deltog i ett möte med Riksidrottsförbundet under tisdagsmorgonen, men än har man alltså inte fått några besked.

– Hela idrottssverige väntar otåligt på klargörande från Folkhälsomyndigheten om hur vi får anordna tävlingar från 1 juni. Vi har många arrangörer och ryttare som väntar på att kunna öppna tävlingar och börja anmäla. Det är förstås viktigt för dem att kunna förbereda för tävlingsstart i så god tid som nu är möjligt, säger Annika Tjernström, generalsekreterare på Svenska Ridsportförbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden