Dressyr
1 mars 2021 06:00

Helen Langehanenberg pensionerar stjärnan Damsey

InternationelltTyska toppekipaget Helen Langehanenberg och Damsey FRH har gjort sin sista tävling tillsammans. Nu ska stjärnhingsten pensioneras.

Helen Langehanenberg pensionerar stjärnan Damsey
Tack för allt! Helen Langehanenberg och Damsey FRH har gjort sin sista tävling. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Claes Jakobsson/FEI

Tyska ekipaget Helen Langehanenberg och avelshingsten Damsey FRH (HANN f 2002 e Dressage Royal-Ritual, uppf Hengsthaltung Dorit, äg Louise Leatherdale och Susanne Meyer).

Detta berättar flera internationella ridsportmedier.

Ekipagets sista tävling blev helgens femstjärniga meeting i Doha, Qatar, där det blev över 82 procent i lördagens Grand Prix och en andraplats i klassen.

Tysklands svagaste kort Helen Langehanenberg och Damsey FRH gjorde en riktigt stark insats.
Helen Langehanenberg och Damsey FRH vid EM i Göteborg 2017. Foto: RolandThunholm
Ridsport
Den karismatiska ekipaget fick publiken att applådera under sista linjen vid världscupfinalen i Göteborg. Hingsten svarade med att sätta ordentligt fart och det var precis att ryttaren fick stopp på honom före domarbordet vid C. Foto: Roland Thunholm

Helen Langehanenberg och Damsey FRH har tävlat internationellt sedan 2016. De var trea i världscupfinalen i Göteborg 2019 samt Europamästare i lag 2017 – även då i Göteborg och har representerat Tyskland i flera nationstävlingar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden