Världen
27 oktober 2022 19:08
Ridsportplus

Helgstrand dementerar Andresens uppgifter

Donkey BoyRedan i tisdags dementerade Helgstrand Dressage Kristin G Andresens uppgifter om hur Donkey Boy skadats. Nu anklagar företaget Andresen för att beskylla dem för bedrägeri.

Helgstrand dementerar Andresens uppgifter
Jan Möller Christiansen på Hesselhöj Donkey Boy Foto: Jenny Schwieler Staaf

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det var när Ridsport kontaktade Andreas Helgstrand och bad honom kommentera Kristin G Andresens anklagelser emot honom som Helgstrand Dressage som svar valde att gå ut med en detaljerad redogörelse på sin hemsida om hur Hesselhöj Donkey Boy skadades i somras.

  Däremot besvarade inte deras pressmeddelande de övriga anklagelser från Andresen som Ridsport erbjudit Andreas Helgstrand att kommentera. Det gör företaget i dag, åter igen via ett pressmeddelande på sin hemsida.

  Ord står mot ord

  Liksom tidigare tillbakavisar de Andresens uppgift om hur Donkey Boy ska ha skadats.

  Helgstrand Dressage bekräftar att hingsten såldes till en holländsk köpare men menar tvärt emot vad Kristin G Andresen sagt till Ridsport att hon kände till till vilket pris hingsten sedan skulle säljas vidare till de japanska köparna.

  Som Ridsport redan redogjort för skadades hingsten innan den levererats till den holländska köparen och då valde köparen att inte betala hingsten. Helgstrand Dressage understryker att de inte på något sätt varit inblandad i detta utan bara informerat den de såg som ägare till hingsten när den skadats, det vill säga den holländska köparen.

  ”Påstående om bedrägeri”

  ”I artikeln citeras Kristin G Andresen också om att Donkey Boy, efter hennes ogrundade och odokumenterade uppfattning, blev såld till ett mycket högre belopp av den holländska köparen till den japanska köparen än hon kände till och att Helgstrand Dressage skulle tjäna på detta merpris! Det är verkligen ett påstående om bedrägeri som Kristin G Andresen via Ridsport gör mot Helgstrand Dressage.” skriver företaget och tar skarpt avstånd från den anklagelsen samt kräver en dementi.

  Helgstrand Dressage påminner också om att de inte är föremål för någon rättslig prövning i ärendet med Donkey Boy.

  Rehabiliteras på Helgstrand

  Företaget skriver att sedan Donkey Boy skadades är det Helgstrand Dressage som står för alla kostnader för omhändertagande och rehabilitering som hingsten nu genomgår, tills rättsaken mellan Kristin G Andresen och den holländska köparen är avgjord. Som Ridsport tidigare berättat står Donkey Boy kvar på Helgstrand Dressage i i Danmark.

  Helgstrand Dressage avvisar också Andresens påstående om att många medarbetare lämnar företaget.
  ”Tvärtom upplever vi att vårt starka team står samlat för att realisera vår vision om att ta avel och sport till nya höjder och serva våra många, goda, nöjda danska och internationella kunder och samarbetspartners.”

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden