Dressyr
29 augusti 2020 19:10

Helgstrand säljer dubbel världsmästare till Tyskland

ChampionTvå år i rad har hingsten vunnit UVM för unga dressyrhästar. Nu väntar en ny karriär som GP-häst hos tyska ryttaren Lisa Müller på D’avie, som lämnar Helgstrand Dressage.

Helgstrand säljer dubbel världsmästare till Tyskland
D'avie tillsammans med nya ägarna Lisa och Thomas Müller. Foto: Helgstrand Dressage

Med Severo Jurado López i sadeln har D’avie (e Don Juan de Hus – Londonderry) vunnit UVM både som 6- och 7-åring. Men efter ett besök av Tysklands och världens främsta dressyrryttare Isabell Werth har hingsten fått en ny ägare, skriver Helgstrand Dressage på sin hemsida.

Det är Werths elev Lisa Müller som köper hingsten. Lisa är gift med professionella fotbollsspelaren Thomas Müller, spelare i FC Bayern München, och paret har tidigare köpt en svensk dressyrhäst, av Sophia Skobe Rosén.

Lisa Müller tävlar i det tyska B-landslaget och har många framgångar sedan tidigare tillsammans med Stand By Me (e Stedinger – De Niro).

D’avie kommer att fortsätta verka i aveln även i fortsättningen, enligt Helgstrand Dressage. Han är dock inte godkänd för avel i Sverige.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden