Dressyr
25 juni 2020 07:11

Helgstrand lanserar ”budgethästar”

Andra priserHelgstrand Dressage är känt för hästar av högsta kvalitet till sexsiffriga priser och långt mer än så. Nu lanseras ett prissegment med "billigare kvalitetshästar" som kostar under en halv miljon kronor.

Helgstrand lanserar ”budgethästar”
Andreas Helgstrand är inte bara en framstående ryttare, han är även en slipad affärsman. Foto: Pernilla Hägg

Helgstrand Dressage är ett av världens främsta stall när det kommer till utbildning och försäljning av dressyrhästar. Här säljs kvalitetshästar från de bästa blodslinjerna i Europa till välbeställda kunder över hela världen och priserna är därefter. Nu lanseras dock ett prissegment med kvalitetshästar för mindre än 50 000 euro, motsvarande cirka 525 000 kronor.

Det är ”lite billigare hästar” som inte riktigt lever upp till det som Helgstrands huvudsakliga kunder efterfrågar, men som ändå är ”väldigt trevliga hästar”. Sortimentet just nu ligger i prisspannet 250 000 till 375 000 danska kronor, motsvarande mellan 352 000 till 529 000 svenska kronor. Det berättar Helgstrand Dressage i sociala medier.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden