Dressyr
28 april 2020 10:30

Severo Jurado Lopez lämnar Helgstrand

NystartEfter sju år lämnar nu spanjoren Severo Jurado Lopez Helgstrand Dressage, för att starta egen verksamhet i Danmark. Samarbetet fortsätter på annat sätt, då Lopez kommer att träna en del av Helgstrands hästar - dock inte stjärnorna Fiontini och D'Avie.

Severo Jurado Lopez lämnar Helgstrand
Severo Jurado Lopez och Lorenzo på OS i Rio 2016. Foto: Bildbyrån

Severo Jurado Lopez var okänd för många när han började jobba hos Helgstrand Dressage för sju år sedan. Men efter en femteplats på OS 2016, med Lorenzo, blev spanjorens namn vida känt. Därefter har framgångarna radats upp, inte minst på unghäst-VM.

– Jag kände att det var dags att starta ett nytt kapitel, efter att de senaste åren haft chans att bygga upp en ovärderlig erfarenhet och ett nätverk genom Helgstrand. Jag är tacksam för den tillit som Andreas har visat mig, och de möjligheter jag har fått – särskilt alla de internationella tävlingar, där OS med Lorenzo hör till ett av de största ögonblicken i mitt liv, och guldmedaljerna med Fiontini och D’avie på unghäst-VM, säger Severo Jurado Lopez i ett pressmeddelande.

Andreas Helgstrand kommer nu att ta över tyglarna på de två unga stjärnorna. Om det även gäller svenske Springbank II VH är ännu inte klart, men Lopez kommer inte att fortsätta rida hingsten.
– Springbank behöver stå kvar hos Helgstrand eftersom han tappas på sperma där, säger Severo Jurado Lopez till Ridsport.

Blir kvar i Danmark

Anställningen på Helgstrand Dressage avslutas sista april, men Severo Jurado Lopez kommer att fortsätta samarbeta med sin gamla arbetsgivare – Lopez egen verksamhet, tillsammans med partnern Annika Damrau, kommer att drivas i mindre skala i Danmark på parets egen gård.
– Vi har ingått ett samarbete om fortsatt träning av hästar, säger Andreas Helgstrand i pressmeddelandet, och menar att detta inte är något som de gör ofta, då de har flera egna toppryttare i stallet.

– Jag kommer att ta med mig tre hästar från Helgstrand för träning, berättar Lopez.
Om det rör sig om några eventuella framtida mästerskapshästar är ännu inte bestämt. Hemma på gården finns i dagsläget parets avelsston och egenuppfödda unghästar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden