Världen
24 september 2020 06:20

Helgstrand satsar på ridsportutrustning – köper Kingsland

ExpansionHelgstrand Dressage är ett företag med storslagna visioner. Nu kliver det växande hästimperiet även in på marknaden för ridsportutrustning. Helgstrand har tillsammans med partnern Waterland Private Equity köpt aktiemajoriteten i norska Kingsland Equestrian.

Helgstrand satsar på ridsportutrustning – köper Kingsland
Andreas Helgstrand köper in sig i sponsorn Kingsland. Foto: Helgstrand Dressage

Helgstrand Dressage har som vision att bli det största hästföretaget i världen, men inte ”bara” när det gäller att producera hästar för toppsporten. I och med uppköpet av norska Kingsland Equestrian följer Helgstrand det redan utstakade spåret, som inte minst manifesterades genom den amerikanska expansionen tillsammans med partnern Waterland Private Equity i slutet av förra året.

– Vi följer den strategi som vi har bestämt tillsammans med Waterland, om att få in fler delar av hästbranschen. Detta är den första stora investeringen som tillsammans med andra pågående uppköp kommer att förverkliga vår strategi på allvar, säger Andreas Helgstrand i ett pressmeddelande.

Foto: Jan Ivar Vik - Www.vikfoto.no
Lin E. Kingsrød, grundaren av Kingsland Equestrian, ser stora möjligheter med Helgstrands inträde som ägare. Foto: Kingsland Equestrian

Helgstrand Dressage, som ägs av Andreas och Marianne Helgstrand samt Waterland Private Equity, har alltså köpt 51 procent av aktierna i ridsportföretaget Kingsland Equestrian.

Kingsland Equestrian har sedan länge varit sponsor till Helgstrand. Företaget grundades i Norge 1999 och är idag en av världens största tillverkare av ridsportutrustning.
– Helgstrands verksamhet breder ut sig globalt, och därför passar köpet av Kingsland Equestrian perfekt in i den strategi som vi har bestämt, säger Andreas Helgstrand.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden