Världen
23 augusti 2020 14:04
Ridsportplus

Helsingborgstjejen fixade tysk beridarexamen

ExamenRebecca Lindholm är den före detta hopptjejen som i veckan blev färdig beridare efter två års utbildning i Tyskland. "Det svåraste med utbildningen har varit språket, allt är på tyska," säger 20-åringen.

Helsingborgstjejen fixade tysk beridarexamen
Rebecca Lindholm under studietiden och med sitt examensbevis. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Rebecca Lindholms väg till beridarutbildningen på Hof Kasselmann började med en praktik i Tyskland under studierna på Helsingborgs Ridgymnasium.

När jag flyttade till Tyskland var jag hoppryttare och trodde aldrig jag skulle börja rida dressyr. Rebecca Lindholm.

–  Jag blev kvar i Tyskland efter att jag gjorde praktik där, gick två år på distans där jag samtidigt jobbade på Stall Ramsbrock, berättar Rebecca Lindholm som började beridarutbildningen direkt efter gymnasiet.

– Jag har lärt mig otroligt mycket och fått uppleva mycket, speciellt av Nicole Wego där jag har varit assistentryttare.

Svårt med språket

Under den 2-åriga beridarutbildningen arbetar studenterna som beridare och är i skolan en gång i veckan.
– Det svåraste med utbildningen har varit språket, allt är på tyska men vill man bara lära sig språket går det fort. Tyskarna har mycket förståelse för att man inte kan alla ord och tycker det är hur bra som helst bara man kan säga några meningar, säger Rebecca Lindholm.

Hon kommer inte från någon hästfamilj och har aldrig haft egen häst. Ryttarkarriären började på ridskola i Helsingborg i 6-årsåldern.

– Från att jag var tolv började jag också rida hästar runtomkring Helsingborg där folk behövde hjälp.

Hoppryttare

Från början var det hoppning som gällde för 20-åringen.
– När jag flyttade till Tyskland var jag hoppryttare och trodde aldrig jag skulle börja rida dressyr. Men nu är det dressyr som gäller.

Under utbildningen har hon haft hjälp av sina starka sidor:
– Jag försöker alltid lära mig av alla och vågar fråga när jag inte förstår något eller undrar något. Och jag försöker alltid göra mitt bästa.
– Min svaghet är att jag är extremt självkritisk. Jag vill göra allt perfekt och om minsta lilla sak går lite fel kan det kännas som en världsundergång.

Fick utmärkelse

Utbildningen avslutas med två veckors examen i Warendorf. Rebecca Lindholm och en elev till fick den speciella utmärkelsen Stensbeck som ges till elever som uppnår höga betyg. Detta fick de ”fira” med ett dopp i en damm.

Nu väntar en kort semester och lite vila hemma i Helsingborg.
– Men jag vill fortsätta jobba i utlandet så det kommer inte ta lång tid innan jag är borta från Sverige igen, säger hon utan att vilja specificera vad som väntar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden