Hoppning
16 november 2018 07:00

Henrik 1,50-placerad när världscuphelgen startade

StuttgartStuttgart står värd för den här veckans världscuptävling. När svenskarna inledde blev det stabila uppvärmningar och en placering för Henrik von Eckermann.

Henrik 1,50-placerad när världscuphelgen startade
Henrik von Eckermann spenderar helgen på tysk hemmamark. Arkivbild: Roland Thunholm

Säsongens femte världscuphopping stundar i Stuttgart och tre svenska hoppryttare är deltar: Stephanie Holmén, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann. Därtill rider Tinne Vilhelmson Silfvén värdscupdressyren på samma tävling och två svenska ryttare hoppar ponnyklasserna: Ebba Danielsson och Mathilda Bohlin.

Under torsdagen inledde den förstnämnda trion med 1,45 och 1,50. Stephanie och  Flip’s Little Sparrow värmde exempelvis upp i 1,45 med blott ett tidsfel. I 1,50 hade Peder och H&M Zaloubet en av de snabbaste tiderna, men på bekostnad av ett nedslag som gav tidstillägg. Henrik och Que Bueno de Hus Z höll däremot nollan och knep den sista 1,50-placeringen då de blev nummer 12. Segern i klassen gick till Pius Schwizer med Living the Dream.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden