Hoppning
10 februari 2018 18:03

Henrik fortsatt ostoppbar – GP-seger med nya hästen

SegertågHenrik von Eckermann fortsätter att leverera på topp, om och om igen. På sin blott andra tävling med Flotte Deern 5 blev det seger i Grand Prix.

Henrik fortsatt ostoppbar – GP-seger med nya hästen
Henrik von Eckermann är ostoppbar. Arkivbild: FEI

Förra helgen stod Henrik von Eckermann som världscupvinnare och en vecka senare var det nu åter dags att vinna helgens toppklass i Sharjah, Förenade Arabemiraten. Den trestjärniga Grand Prix-klassen på 1,50 stod på agendan och som så många gånger förr kunde inget stoppa Henrik, som red den nya bekantskapen  Flotte Deern 5 (Hann, sto, f 2007, e Forsyth FRH-Cheenok).

Flotte Deern reds tidigare av Franziska Baum-Gundlach och tävlades sedan av två olika ryttare i november och december förra året. Henrik och Flotte Deern placerade sig i såväl 1,40 som 1,45 under sin premiärtävling förra helgen. Stoet har bara gått några få internationella 1,50 tidigare och kunde nu, lotsad av Henrik, ta sin första seger på den höjden. I går vann de dessutom Six Bar-hoppningen.

Även Evelina Tovek var med till GP-omhoppningen och satte dubbelt felfritt med sin topphäst Castello 194. Ekipaget landade på sjätte plats av de runt 40 till start.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden