Sverige
30 maj 18:00

Henrik Johnsson skriver bok om OS-guldet

BoknyhetHans fru var med och avgjorde – och han själv kommenterade hela dramat. Att Henrik Johnsson befann sig mitt i smeten när Sverige tog OS-guld i Tokyo är ingen överdrift. Nu skriver han en bok om hoppbragden.

Henrik Johnsson skriver bok om OS-guldet
Henrik Johnsson och dubbla guldryttaren Malin Baryard Johnsson. Foto: Roland Thunholm

”Jag behöver hjälp med en hemlig grej”, skriver Henrik Johnsson på Instagram. ”Det är så att jag skriver en bok som utspelar sig under några timmar i Tokyo den 7 augusti 2021”, fortsätter han vidare. ”Berättelsen börjar med att startklockan ljuder för King Edward och slutar med att All In passerar mållinjen.”

Det ska alltså bli bok av det historiska OS-guldet som gav den svenska hoppsporten en helt ny dimension – och startade gulderan som sedan fortsatte med dubbla VM-guld i Herning. Text och omslag är snart klara, berättar Henrik Johnsson, som behöver hjälp med vad boken ska heta.

Fantasin tryter inte hos följarna – här är några av titelförslagen:

”Timmarna i Tokyo” föreslår Lisen Lindahl, som bland annat producerat tv-serien ”Ryttareliten” och varit med och skrivit boken ”Peder Fredricson”.

”Uppdrag felfritt – en längtans slut” föreslår Alexander Zetterman.

”När hoppet blev till guld” är ett annat förslag.

Läs hela inlägget här under – inklusive alla kreativa förslag:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden